02 Φεβρουαρίου, 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Μ.Κ.Ο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ

 

Στο δικαστήριο τα πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, όπου είχε γίνει ψηφοφορία για το αν παραστεί ως πολιτική αγωγή. Θύελλα στην Ιερά Σύνοδο προκάλεσε η αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα πως μητροπολίτες είχαν λάβει πολυτελή αυτοκίνητα.

Καθώς και άλλα δώρα από τον κατηγορούμενο στην υπόθεση με τα σάπια κοτόπουλα, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και πρώην ισχυρό άνδρα του ομίλου Alpha Δημήτρη Φουρλεμάδη.

Η πολύκροτη δίκη, που άρχισε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στις αρχές Δεκεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και θα συνεχιστεί αύριο, τα έχει όλα:

•Κατηγορία για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, εκατομμυρίων ευρώ,

•Έναν σημαντικό κατηγορούμενο, και μάλιστα κληρικό του Πατριαρχείου Ρουμανίας, τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, που πρόσφατα ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας «Κιβωτός της Ορθοδοξίας».

•Μάρτυρες ιεράρχες που φέρεται ότι είχαν λάβει από τον κατηγορούμενο - όσο αυτός ήταν στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha- πανάκριβα δώρα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ έκαστος.

•Εκκλησιαστικές έριδες και διαμάχες στην Ιεραρχία για την παράσταση πολιτικής αγωγής, που έφτασαν μέχρι και στο σημείο απειλών κατά του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας από τον Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ.

Την ίδια ώρα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της Αρχιεπισκοπής έχουν κατασχεθεί για την κάλυψη του χρέους στο Δημόσιο, ύψους 15.000.000 ευρώ.

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται, εκτός από τον κ. Φουρλεμάδη, η πρώην επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κυρία Γεωργία Λυμπέρη, και οι πρώην εκκλησιαστικοί οικονομικοί επιθεωρητές της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Ιωάννης Πέτσας και Θεολόγος Μακρής.

Και οι τέσσερις με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμφθηκαν να δικαστούν, κατά περίσταση, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50), της συνέργειας σε αυτή, της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης.

Η πολύ σοβαρή εξέλιξη, όμως, που περιπλέκει πολύ τα πράγματα ήταν η εξής: Οι συνήγοροι του Φουρλεμάδη προσπάθησαν να ακυρώσουν την απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για παράσταση πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας πως δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία.

Το δικαστήριο τελικά ζήτησε τα πλήρη πρακτικά της απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αίτημα πρωτοφανές στα χρονικά, που αναγκαστικά έγινε δεκτό από τη Σύνοδο την περασμένη Παρασκευή.

Η Ιερά Σύνοδος, λοιπόν, είναι αναγκασμένη να δώσει στο δικαστήριο όλους τους διαλόγους που έγιναν στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

Καθώς και να αποκαλύψει τι ψήφισε ο κάθε ιεράρχης. Όπως είναι λογικό, αυτή η εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει τεράστιες αναταράξεις και δημιουργεί νομικό προηγούμενο!

Επίσης, η αποκάλυψη για πανάκριβα δώρα που είχαν λάβει ορισμένοι ιεράρχες από τον κατηγορούμενο έρχεται να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την υπόθεση, που έχει προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην Εκκλησία,

Καθώς κάποιοι από τους δωρολήπτες μητροπολίτες φέρεται ότι είναι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι Μητροπολίτες που έλαβαν δωρεές 
από τον Alpha όσο ήταν διευθύνων σύμβουλος ο Φουρλεμάδης είναι.

α).Ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και στενός φίλος του κ. Φουρλεμάδη έλαβε δώρα οικοδομικά υλικά για δύο μοναστήρια αξίας25.000 ευρώ
Καθώς και δύο αυτοκίνητα, ένα Chevrolet Spark ( ΙΡΒ 6668) αξίας 12.000 ευρώ κι ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 8492) αξίας 31.000 ευρώ.  Οικοδομικά υλικά και οικοσκευή αξίας 27.500 ευρώ.

β).Ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ ένα αυτοκίνητο Dodge Avenger και οικοσκευή αξίας 4.500 ευρώ

γ).Ο πρ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος έλαβε ένα αυτοκίνητο Peugot 508 (ΙΡΚ 2151) αξίας 30.000 ευρώ και οικοδομικά υλικά.

δ).Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος πήρε επιπλέον και δύο αυτοκίνητα, ένα Peugot 208 HDI  (ΙΡΚ 1204) αξίας 17.500 ευρώ κι ένα Peugot 1.6 HDI για το φιλόπτωχο ταμείο της Μητροπόλεώς του αξίας 15.600 ευρώ.

ε).Στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο δωρίστηκε ένα Nissan NV200 (ΥΤΒ 4531) αξίας 17.500 ευρώ.

στ).Στην Μητρόπολη Ελλασόνας επί Μητροπολίτου Βασιλείου δωρίστηκε Volvo V60 (ΙΡΑ 4205) αξίας 23.000 ευρώ,

η).Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ένα Peugot 508 (ΙΡΚ 6343) με δερμάτινα καθίσματα και full extra αξίας 55.500 ευρώ.

θ).Δώρο αυτοκίνητο έλαβε και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, ένα Saab 9 5 (IOB 4443) αξίας 36.500 ευρώ.

ΣΥΝΟΛΟΝ: 295.600 ευρώ

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: