«Εμείς είμαστε η πραγματική αντιπολίτευση», είναι το δόγμα της Χαριλάου Τρικούπη, αντιγράφοντας τον Αλέκο Αλαβάνο όταν ήταν αρχηγός του Συνασπισμού του 4%. Εξακολουθεί να θολώνεται η εικόνα του Κινήματος Αλλαγής.
Στο …απώτατο παρελθόν μοιάζει να έχει πραγματοποιηθεί ο περιβόητος καφές Γείτονα-Φλαμπουράρη, που σήκωσε κύμα αντιδράσεων από τη «δεξιά πτέρυγα» του ΚΙΝΑΛ, καθώς θεωρήθηκε ως σηματοδότηση της αποχώρησης της Φώφης Γεννηματά από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και δημιουργίας ομαλών σχέσεων με την Κουμουνδούρου.Αν παρακολουθούσε κανείς τη συζήτηση στη Βουλή την Πέμπτη του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, θα καταλάβαινε πως ο πραγματικός αντίπαλος της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, στην παρούσα τουλάχιστον φάση, είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση.
Το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα το ΚΙΝΑΛ ουσιαστικά εμφανίζεται ως «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», προς μεγάλη ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου, μοιάζει κατ΄ αρχήν αφύσικο, έχει όμως την εξήγησή του. Η Φώφη Γεννηματά έχει ως στόχο την αναδιάταξη του συσχετισμού δυνάμεων με το ΣΥΡΙΖΑ,
ελπίζοντας πως στο μέλλον και θα ενισχύσει στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη τη θέση της και προοπτικά θα μπορέσει να διεκδικήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο δικομματικό σύστημα, όσο και αν αυτό φέρεται να έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα στην παρούσα τουλάχιστον φάση.
Για αυτό και προτρέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει στο κάδρο των ευθυνών για συμπεριφορές που δικαίως ή αδίκως κατηγορείται το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Παππάς και η Κουμουνδούρου. Στο πλαίσιο των κινήσεων αυτών, κατόπιν παρασκηνιακού διαλόγου του Γιώργου Καμίνη.
Με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ψηφίζει και το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, ως ένα «δείγμα» για το πώς πρέπει να είναι η «υπεύθυνη αντιπολίτευση», εν αντιθέσει προφανώς με τον ΣΥΡΙΖΑ, που «καλύπτει τους μπαχαλάκηδες και τη βία».
Οι διαφοροποιήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Καστανίδη «χάλασαν» βεβαίως το όλο σκηνικό και μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη υπόθεση. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, επίσης, υιοθετεί τη γραμμή …Αλαβάνου, που ως πρόεδρος του Συνασπισμού του 4%, είχε εφεύρει το …δόγμα απευθυνόμενος προς το ΠΑΣΟΚ, «εμείς είμαστε η πραγματική αξιωματική αντιπολίτευση, εσείς δεν μπορείτε να κάνετε αντιπολίτευση».
Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη ξεπέρασε τα όρια της δημοκρατικής-προοδευτικής παράδοσης του κόμματος, γεγονός που προκάλεσε και την κρίση στο εσωτερικό της, με τη δημόσια και δια της ψήφου διαφοροποίησης Παπανδρέου-Καστανίδη.
Αλλά και της διαφοροποίησης τριών ακόμα βουλευτών, που δεν εκφράστηκαν δημόσια, δίνοντας προτεραιότητα στην ενότητα του κόμματος. Η υπερψήφιση, πάντως, θολώνει την εικόνα της Χαριλάου, που ενόψει και της Συνδιάσκεψής του φθινοπώρου, εισέρχεται σε νέα κρίση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου