25 Ιουνίου, 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ (25/6/2019)

Τελευταία ενημέρωση
–Αναμονή των θεσμών, μέχρι την κάλπη.Από την επομένη κιόλας των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου θα βρεθεί στο επίκεντρο ο κρατικός προϋπολογισμός της Ελλάδας, αλλά και οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων. Το Eurogroup είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου.

Βέβαια, το πιθανότερο σενάριο είναι να μην υπάρξει επίσημη συζήτηση, καθώς η νέα κυβέρνηση δεν θα έχει καν ορκιστεί. Ωστόσο, στο παρασκήνιο είναι δεδομένο ότι σε όποιον εκπροσωπήσει την Ελλάδα θα γίνει… υπενθύμιση των υποχρεώσεων, αλλά και του γεγονότος ότι υπάρχουν διαφωνίες όσον αφορά το κατά πόσο επιτυγχάνεται φέτος ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο δεύτερος γύρος συναντήσεων -άτυπος- θα γίνει στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου. Στο ετήσιο συνέδριο του Economist έχουν ενημερώσει ότι θα παρευρεθούν τόσο ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ όσο και οι επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για την Ελλάδα.

Είναι προγραμματισμένο να μιλήσουν ο Peter Dolman, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο Declan Costello ως επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Nicola Giammarioli ως επικεφαλής της αποστολής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στην Ελλάδα.

Αναμένεται ότι στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων θα υπάρξουν -έστω παρασκηνιακά- επαφές με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των επίσημων διαπραγματεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

– Πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων
Τετραήμερο πληρωμών για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων και συντάξεων όλων των ασφαλιστικών ταμείων ξεκινά από σήμερα και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή με την πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Επισημαίνεται ότι τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση για όλους τους δικαιούχους την 25η κάθε μήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, σήμερα θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν μέχρι το 2018 από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί μετά τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

–Πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο
Μια ονειρεμένη σεζόν ολοκληρώθηκε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον καλύτερο τρόπο.Ο σούπερ σταρ του Μιλγουόκι αναδείχθηκε MVP της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ, δικαιώνοντας έτσι πλήρως τα προγνωστικά. Πίσω του άφησε τον Τζέιμς Χάρντεν (Χιούστον) και τον Πολ Τζορτζ (Οκλαχόμα)!

Αναμφισβήτητα ο «Greek Freak» πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του σε προσωπικό και ομαδικό επίπεδο, μετρώντας 27.7 πόντους, 12.5 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 1.5 κοψίματα μέσο όρο σε 32.8 λεπτά συμμετοχής, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

–Τουρκία: Ράπισμα για τον σουλτάνο
Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη ήταν αναμφισβήτητα ράπισμα στο πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Η διαφορά των 13.000 ψήφων των εκλογών του Μαρτίου, τη νομιμότητα των οποίων αμφισβήτησε ο Τούρκος πρόεδρος, έγινε σχεδόν 800.000 ψήφοι υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο Ιμάμογλου, ο οποίος είχε επικρατήσει οριακά στις εκλογές στις 31 Μαρτίου, συγκέντρωσε το 54% έναντι 45% του αντιπάλου του. Στις εκλογές του Μαρτίου, το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης (AKP) του Ερντογάν είχε κερδίσει 25 από τα 39 διαμερίσματα της Κωνσταντινούπολης. Αυτή τη φορά επικράτησε σε εννέα μόνο.

– Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά και αυτοδυναμία για τη Ν.Δ.
Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές με διψήφια διαφορά καταγράφει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Βάσει της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου, πρώτη έρχεται η ΝΔ με 34,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,8%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, το ΚΚΕ με 5%, το ΜέΡΑ 25 με 3,4%, η Ελληνική Λύση με 3,2% και η Χρυσή Αυγή, επίσης με 3,2%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 35,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 24,4%, μια διαφορά 10,7 ποσοστιαίων μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: