10 Αυγούστου, 2018

ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Ο «ΠΟΛΕΜΟΣ» ΡΩΣΙΑΣ-ΗΠΑ

 

Τα μέτρα με τα οποία θα απαντήσει στις νέες αμερικανικές κυρώσεις επεξεργάζεται η Ρωσία, δήλωσε η η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, η Ζαχάροβα τόνισε ότι «η ρωσική πλευρά επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει ότι η συνομιλία (με τη Ρωσία) από θέση ισχύος και μέσω τελεσιγράφων είναι ανώφελη και άνευ προοπτικής. Η ρωσική πλευρά θα επεξεργαστεί τα μέτρα με τα οποία θα απαντήσει στη νέα μη φιλική κίνηση της Ουάσιγκτον».

Η ίδια επισήμανε ότι η Ουάσιγκτον, επιβάλλοντας νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας, οξύνει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις και ότι η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί τους όρους που θέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την άρση των κυρώσεων. «Ως όρο για την άρση των κυρώσεων οι ΗΠΑ θέτουν εκ προοιμίου απαράδεκτες για εμάς απαιτήσεις και αυτό μάλιστα σε πρώτη φάση.  

Μας απειλούν ότι θα μας ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις μέσω της επιβολής κυρώσεων» δήλωσε η Ζαχάροβα προσθέτοντας ότι «κατ’ αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ συνειδητά ακολουθούν τον δρόμο της περαιτέρω όξυνσης των διμερών σχέσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως με τις δικές τους προσπάθειες έχουν οδηγηθεί στο μηδέν».

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, υπογράμμισε ότι η «τρέχουσα αστάθεια που επικρατεί στις αγορές σχετίζεται με τη νέα αμερικανική ρητορική των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως και με την αστάθεια που επικρατεί στις αναπτυσσόμενες αγορές».Μάλιστα, επεσήμανε ότι η Ρωσία διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: