10 Αυγούστου, 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ

 

Συνάντηση με τον ομόλογό του από το Κατάρ είχε ο Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Κατάρ αλλά και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.
Όπως τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο Dr. Khalid Al – Attiyah εξέφρασε ενδιαφέρον να μεσολαβήσει στην Τουρκία με σκοπό την απελευθέρωση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.

«Γνωρίζοντας τις σχέσεις που έχει το Κατάρ με την Τουρκία, ο ίδιος ο υπουργός κατά την τελευταία μας επίσκεψη έδειξε ενδιαφέρον για να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών», επισήμανε ο κος Καμμένος.

Με τη σειρά του, ο κ. Dr. Khalid Al – Attiyah, εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση του προς τον ελληνικό λαό με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι.

Ο Πάνος Καμμένος εξέφρασε, παράλληλα, τη βούληση της Ελλάδας να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος του Κατάρ με το συμβούλιο συνεργασίας του Κόλπου.Επίσης, υπενθύμισε ότι το Κατάρ ήταν η μοναδική χώρα που επένδυσε στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Οι υπουργοί Εθνικής ‘Αμυνας των δύο χωρών εξήραν το επίπεδο της διμερούς συνεργασίας – τεχνολογικό, οικονομικό, κλπ, και συμφώνησαν στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας, ιδιωτικής και κρατικής. Επίσης, συμφώνησαν στην εκπαίδευση πιλότων του Κατάρ στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: