09 Ιουλίου, 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

 
Τελευταία ενημέρωση: 9-07-2018
-Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα μείνει 15 ημέρες στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας.Ποιος θα τον αντικαταστήσει. Για 15 ημέρες ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης θα παραμείνει για νοσηλεία στο 251 ΓΝΑ. 

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΘΑ. Θα παραμείνει για 15 ημέρες υπό ιατρική παρακολούθηση στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και για το διάστημα αυτό τα καθήκοντα του Αρχηγού θα ασκεί ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είχε εισαχθεί την περασμένη Πέμπτη στο 251 προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο προληπτικών ελέγχων. Τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του ναυάρχου Αποστολάκη δεν έχει γίνει γνωστό.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
Την Κυριακή 8/7/2018 και ώρα 20:00, συνεκλήθη ιατρικό συμβούλιο στο 251 ΓΝΑ, παρισταμένου του κ. ΥΕΘΑ, προεδρεύοντος του κ. ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ και συμμετεχόντων Ιατρών όλων των Κλάδων των ΕΔ, το οποίο μετά από εισήγηση των θεραπόντων ιατρών. 

Έκρινε ομόφωνα ότι ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ, πρέπει να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση επί 15 ημέρες.Κατόπιν των ανωτέρω, ο ΥΕΘΑ αποφάσισε ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αντικαθίσταται στην εκτέλεση των καθηκόντων του από τον Υ/ΓΕΕΘΑ.

-Οι Πολωνοί τουρίστες εκτόπισαν τους Ρώσους από τη Ρόδο
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς εξελίσσεται η τουριστική κίνηση στο νησί της Ρόδου, γεγονός που επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις ότι και φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ροδιακό τουρισμό. Σε ανάλογα επίπεδα εξελίσσεται η τουριστική κίνηση και στα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, παρά τα επιμέρους προβλήματα που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Fraport, οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» ήταν αυξημένες και τον Ιούνιο, όπως και τους προηγούμενους μήνες, ενώ σε υψηλούς ρυθμούς πρόκειται να κινηθούν και τους επόμενους μήνες.

Βασικός στόχος πάντως είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, θέμα στο οποίο δίνεται ιδιαίτερο βάρος από τους τοπικούς φορείς και τους επιχειρηματίες σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.

Περισσότεροι τουρίστες από πέρσι.
Οι αφίξεις τουριστών κινήθηκαν ανοδικά τον Ιούνιο, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, όμως το γεγονός ότι η αύξηση έφτασε το 9,27% και πλησίασε το διψήφιο ποσοστό ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. 

Από την καταγραφή της κίνησης προέκυψε ότι φέτος τον Ιούνιο ήρθαν στη Ρόδο 34.238 περισσότεροι τουρίστες από ότι τον ίδιο μήνα πέρσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός τουριστών που έφτασε στο νησί τους ανήλθε σε 403.497 άτομα έναντι 369.259 τον Ιούνιο του 2017.

Με αποτέλεσμα η συνολική διακίνηση επιβατών μέσω του αεροδρομίου Διαγόρας να αυξηθεί στο εξάμηνο κατά 10,3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Από την καταγραφή των στοιχείων προκύπτει ότι το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου Ρόδου συνολικά 1.873.906 άτομα ( πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού).

γγλοι, Γερμανοί, Σουηδοί Στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται η μεγάλη αύξηση των ‘Αγγλων τουριστών, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της κατάταξης, ενώ οι Γερμανοί που τους ακολουθούν δεύτεροι επίσης σημείωσαν αύξηση σε μικρότερο όμως ποσοστό.

Στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι Σουηδοί, έχοντας διαμορφώσει την ίδια τριάδα με τον Ιούνιο του 2017, ενώ η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την αγορά της Πολωνίας που κατάφερε να ανέλθει στην τέταρτη θέση εκτοπίζοντας από αυτή τη Ρωσική αγορά, και περιορίζοντάς την στην πέμπτη θέση. 

Ένα χρόνο πριν, η Ρωσία ήταν τέταρτη και η Πολωνία πέμπτη.Το ίδιο συνέβη και για τις επόμενες δύο θέσεις της κατάταξης με την Ιταλία και το Ισραήλ.

Φέτος, οι Ιταλοί τουρίστες βρέθηκαν στην έκτη θέση και οι ισραηλινοί στην έβδομη, σημειώνοντας και οι δύο αύξηση, ενώ πέρυσι είχε συμβεί το αντίθετο.

-Κουβέλης:Απαράδεκτος ο συμψηφισμός 
της υπόθεσης των Ελλήνων στρατιωτικών με τους «8»

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη επιλογή και πρόταση από την πλευρά της Τουρκίας με το δεδομένο ότι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι ζήτησαν άσυλο και έτυχαν ασύλου στην Ελλάδα, σχετίζεται με τη λειτουργία της ανεξάρτητης ελληνικής δικαιοσύνης.


Η οποία εφήρμοσε το εθνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο». Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας την επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζανκάρ, προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, που συνδέει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μ’ αυτό των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε:

«Ο οποιοσδήποτε συμψηφισμός επιχειρείται από την πλευρά της Τουρκίας -και ειδικότερα από τον κ. Ερντογάν- είναι όλως επιεικώς απαράδεκτος και ασυγχώρητος, με την έννοια ότι οι δύο στρατιωτικοί μας, εκτός των άλλων και πέρα από τα στοιχεία που συγκροτούν το συγκεκριμένο περιστατικό, είναι ταυτόχρονα και στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ».

Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δώσει το «παρών» διά εκπροσώπου της στη σημερινή ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου και όπως εξήγησε ο κ. Κουβέλης «δεν είναι δυνατόν όταν καταγράφεται αυτή η απαράδεκτη ενέργεια που έχει σχέση με την κράτηση των δύο στρατιωτικών μας να παραβρεθεί ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών ή οποιοσδήποτε άλλος».

Σημείωσε, δε, ότι «η παρουσία ή μη παρουσία στην ορκωμοσία Ερντογάν είναι υπόθεση εξωτερικής πολιτικής και δεν είναι ένα δευτερεύον ζήτημα ούτε από μόνο του μπορεί να διαμορφώσει διαύλους επικοινωνίας για τη μεταβολή των σχέσεων με την Τουρκία». 

Και υπογράμμισε πως ο ίδιος διατηρεί «την αισιόδοξη επιφύλαξη ότι στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ερντογάν στην προσεχή σύνοδο, εκεί μπροστά στο ΝΑΤΟ θα υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα της όλης υπόθεσης». 

Ερωτηθείς εάν αναμένεται αύξηση της έντασης στο Αιγαίο το επόμενο διάστημα, ο κ. Κουβέλης απάντησε:«Θα είναι κυμαινόμενη και κλιμακούμενη η ένταση, την οποία επιλέγει ο Ερντογάν. 

Κυρίως όχι σε ό,τι αφορά τη δήθεν αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης ή την επικαιροποίηση, με μια άλλη έκφραση που έχει χρησιμοποιήσει η τουρκική πολιτική ηγεσία. 

Όχι για το Αιγαίο. Αλλά δημιουργεί αυτά τα γεγονότα, κλιμακώνει αυτή την ένταση, με έναν στόχο: να βρεθεί η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ».

Αυτή η κλιμακούμενη ένταση, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, «μας δημιουργεί ιδιαίτερη υποχρέωση να είμαστε στην αναγκαία ετοιμότητα -δεν μιλάω για επιφυλακή, μιλάω για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας. 

Αυτό σημαίνει χωρίς να παρακολουθούμε και να επιλέγουμε την κούρσα των τρελών εξοπλισμών στην οποία μπαίνει η Τουρκία, να φροντίζουμε έτσι ώστε η αποτρεπτική μας δύναμη να είναι πάντοτε σε ετοιμότητα. Και θέλω να πω στους συμπολίτες μας ότι πρέπει να είναι ήσυχοι και να μην ανησυχούν».

Εκτίμησε ότι θα υπάρξει επαναπροσδιορισμός του πλαισίου της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας καθώς, όπως είπε ο κ. Κουβέλης, «δεν μπορεί στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής που θέλει να ασκήσει (η Άγκυρα) να πορεύεται με τον τρόπο που έχει πορευτεί μέχρι τώρα».

Σε σχέση με την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με την οικονομία, ο κ. Κουβέλης σχολίασε ότι «η αντιπολίτευση που ασκεί ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία. 

Είναι μια αντιπολίτευση που δεν ορρωδεί προ ουδενός, είναι αδυσώπητη με την έννοια ότι δεν παραλείπει να δανείζεται τις όποιες ακροδεξιές επιλογές, στην προσπάθειά της να οδεύσει, όπως πιστεύει -λαθεμένα εκτιμώ εγώ- προς την κυβερνητική εξουσία».

Καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία «αντιφατικότητα και παλινδρομήσεις» σε ό,τι έχει σχέση με τα εργασιακά και συμπλήρωσε πως «ο υπεύθυνος πολιτικός λόγος είναι ότι 21 Αυγούστου. 

Η χώρα εξέρχεται και τυπικά από τα μνημόνια και έχει μπροστά της ένα χρήσιμο χρονικό πεδίο εκεί να ασκήσει την πολιτική της για την προστασία του κόσμου της εργασίας».

-Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στους αρχαιολογικούς χώρους
Το Υπουργείο Πολιτισμού εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο έργο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, ανακοινώνει ότι 

Όλοκληρώθηκε η εγκατάσταση και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών (access control).

Αυτό στους προβλεπόμενους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της αρχικής φάσης του έργου (Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Κνωσός και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης).

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί πιλοτικά και αντεπεξέλθει επιτυχώς σε πραγματικές συνθήκες υψηλής επισκεψιμότητας σε όλους τους χώρους.

Όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

-Τρ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε 
με επιτυχία η δημοπρασία Ιουνίου 2018

Συνεχίζονται οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες του properties4sale.gr, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενεργό διαχείριση ακινήτων που υλοποιεί η Πειραιώς Real Estate, σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς.

Στην πρόσφατη δημοπρασία του Ιουνίου 2018, εγκρίθηκε η πώληση 22 ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας, με συνολικό τίμημα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ.

Ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής περισσότερα από 330 φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και υπέβαλαν προσφορές, σε ορισμένες περιπτώσεις για περισσότερα από ένα ακίνητα.Οι εγγεγραμμένοι χρήστες της πρωτοποριακής πλατφόρμας που διαχειρίζεται η Πειραιώς Real Estate υπερβαίνουν τα 10.000 άτομα. 

Εξ αυτών, 1.800 εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν ήδη συμμετάσχει σε κάποια ενέργεια, από επίσκεψη σε ακίνητο ως και υποβολή προσφοράς. H δημοπρασία της 19 και 20 Ιουνίου, αφορούσε 37 ακίνητα, για τα οποία υποβλήθηκαν 136 προσφορές.

Η επόμενη δημοπρασία του properties4sale.gr έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2018 ενώ η ανάρτηση των νέων ακινήτων θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

-S&P: Σε επενδυτική βαθμίδα το καλυμμένο 
ομόλογο της ΕΤΕ. Για πρώτη φορά μετά την κρίση

Tέσσερις βαθμίδες υψηλότερα από την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, στην κατηγορία «Επενδυτικής Βαθμίδας» κατέταξε η S&P το καλυμμένο ομόλογο της Εθνικής του περασμένου Οκτωβρίου.

Ετσι, για πρώτη φορά μετά την εκδήλωση της κρίσης ομόλογο ελληνικής τράπεζας εντάσσεται στην κατηγορία αυτή και κατά συνέπεια είναι το μοναδικό που εντάσσεται στην κατηγορία των επιλέξιμων ασφαλειών για τον μηχανισμό αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Εξασφαλίζοντας μηδενικό κόστος διακράτησης για τους ομολογιούχους και περαιτέρω θετική πορεία στην δευτερογενή αγορά. Ειδικότερα, την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο οίκος αξιολόγησης S&P ανακοίνωσε ότι: 

Κατατάσσει το Καλυμμένο Ομόλογο τριετούς διάρκειας και ύψους 750 εκατομμύριών ευρώ, που η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε τον Οκτώβριο 2017, στην βαθμίδα ΒΒΒ-, ήτοι: 

4 βαθμίδες αξιολόγησης υψηλότερα από το Β+στο οποίο πρόσφατα κατάταξε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η αξιολόγηση αυτή δεν αφορά μόνο την συγκεκριμένη έκδοση, αλλά και όποια άλλη αποφασιστεί στο μέλλον, από την Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Καλυμμένων Ομολογιών 2.

Η ένταξη στην κατηγορία “Επενδυτικής Βαθμίδας” για ομόλογο στο οποίο εκδότης είναι ελληνική τράπεζα γίνεται για πρώτη φορά, μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, και ως εκ τούτου το συγκεκριμένο ομόλογο της Εθνικής έχει την υψηλότερη πιστοληπτική διαβάθμιση από όλα που έχουν εκδοθεί από το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα.

Κατά συνέπεια είναι και το μοναδικό που εντάσσεται στην κατηγορία των επιλέξιμων ασφαλειών για τον μηχανισμό αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξασφαλίζοντας μηδενικό κόστος διακράτησης για τους ομολογιούχους και περαιτέρω θετική πορεία στην δευτερογενή αγορά.

Η εξασφάλιση της Επενδυτικής Βαθμίδας για τις Καλυμμένες Ομολογίες του Προγράμματος 2, αποτελεί ορόσημο για την αναμόρφωση της διαδικασίας εμπλοκής της Εθνικής Τράπεζας με τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και συνιστά ένα μεγάλο βήμα για την ποιοτική διεύρυνση της επενδυτικής της βάσης. 

Καταδεικνύει επίσης την προσήλωση της Εθνικής Τράπεζας στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του δανειακού της χαρτοφυλακίου, διασφαλίζοντας την αναγκαία ευελιξία στην αξιοποίηση των πηγών άντλησης ρευστότητας.

Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται να έχει και ευρύτερες επιπτώσεις καθώς θα διευκολύνει τις προσπάθειες και των υπόλοιπων εγχώριων συστημικών τραπεζών, στη επιδίωξη ανάλογων ενεργειών, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην συνολική βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας της αγοράς, προς όφελος της πραγματικής οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: