17 Ιανουαρίου, 2017

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΚΑΡΕΛΛΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ALZHEIMER ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»


Το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer της «Αποστολής», επισκέφθηκαν σήμερα στις 13:30 μ.μ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τη Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Φώφη Γεννηματά.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΑΜΕ;

 

Στη διάσκεψη της Γενεύης για το θέμα της ασφάλειας/εγγυήσεων για την Κύπρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) περιέλαβε στην εισήγησή του και μια πρωτοφανή τοποθέτηση.

«ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

  

Η Ρωσία που αποτελεί το σημαντικότερο σύμμαχο του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, άσκησε πιέσεις για τη διεξαγωγή των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Αστάνα, μετά τη νίκη των κυβερνητικών δυνάμεων στα ανατολικά του Χαλεπίου.

ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΟΥ ΡΕΙΝΑ

 

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Βασίν Σαχίν ανακοίνωσε ότι το όνομα του δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ένας άνδρας που έχει γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν το 1983, μιλά τέσσερις γλώσσες και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία από τα ανατολικά σύνορα.

«ΒΡΩΜΙΚΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται να αποσύρει τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο προκειμένου να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους υπερεθνικιστές στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση την Άνοιξη, δήλωσε ο αναπληρωτής συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Χισάρ Οζόι μιλώντας στο Sputnik.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΩΣ “ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ” ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ

 

Άλλες εποχές αν είχαν αποστρατευθεί 10 αντιστράτηγοι θα γράφαμε…για μέρες. Μετά από τις χθεσινές αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, κοινή διαπίστωση είναι ότι δεν έχει ανοίξει μύτη. 

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

 

Ένας από τους «στόχους» των διαπραγματεύσεων για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουαρίου στην Αστάνα υπό την αιγίδα της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν, είναι να «ισχυροποιήσουν» την εκεχειρία στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Στην Αθήνα φθάνει ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα για διήμερη επίσημη επίσκεψη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Ο πρόεδρος της Ιταλίας θα έχει σειρά επαφών.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ «ΜΥΛΟΣ» ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 

Σε παρασκηνιακό «μύλο» εξελίσσεται η διαδικασία έκδοσης πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση της δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ. Ένα προσχέδιο πορίσματος της πλειοψηφίας της επιτροπής, το οποίο διέρρευσε σε συγκεκριμένα sites.

ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΖΟΥΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ

 

Ειδικότερα, ανέφερε πως «με την Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά», επισημαίνοντας τα «αλλεπάλληλα τρίμηνα» κατά τα οποία η χώρα καταγράφει ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, καθώς και πως «το μεγαλύτερο μέρος της δημοσιονομικής δουλειάς έχει ολοκληρωθεί». «Ο σκοπός είναι το 2018 να μπορέσει να σταθεί εκ νέου στα δικά της πόδια και να καταφέρει να δανειστεί χρήματα από τις αγορές.

Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΚΙ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

 

O απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπερασπίστηκε σήμερα τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που τέθηκε σε ισχύ ακριβώς πριν από έναν χρόνο, και απηύθυνε μια έμμεση προειδοποίηση στον διάδοχό του εναντίον του ενδεχομένου να την ακυρώσει.

ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΣΕΝΑΡΙΑ ΝΕΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

 

Και ξαφνικά... εκ νέου συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Σύμφωνα με τη φημολογία που υπάρχει, η κυβέρνηση φέρεται να επιδιώκει αλλαγή του εκλογικού νόμου, με βάση την απλή αναλογική, και με πεδίο εφαρμογής τις επόμενες εκλογές.

ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Πολλά λέγονται και πολλά γράφονται για το Κυπριακό και τις διαδικασίες επίλυσής του, που είναι σε εξέλιξη και οι οποίες κορυφώθηκαν στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου 2017. Ο πολιτικός λόγος που εκφέρεται από κόμματα και πολιτικούς, και η πολιτική, με τον τρόπο που ασκείται στην Ελλάδα, συγκεντρωτικά και από πάνω προς τα κάτω (και από έξω προς τα μέσα, πολλάκις).

OΣΙΟΥ AΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟY ΜΕΓΑΛΟΥ

 

Ο Μγας ᾿Αντνιος γεννθηκε περ τ 251 μ.Χ. στν πλη Κομ τς Ανω Αγπτου, κοντ στ Μμφιδα, π γονες ελαβες κα επορους. Εζησε στ χρνια τν ατοκρατρων Διοκλητιανο (284-305 μ.Χ.) κα Μαξιμιανο (285-305 μ.Χ.) μχρι κα τν ποχ το εσεβος ατοκρτορος Κωνσταντνου κα τν παιδιν του.