15 Ιανουαρίου, 2017

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες και ο εξοπλισμός τους έφτασαν στην Πολωνία. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ΝΑΤΟικού στρατού από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Η δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη «Suddeutsche Zeitung» περί ενδεχομένου (χωρίς να το κατονομάζει έτσι) τετάρτου προγράμματος για την Ελλάδα, σε περίπτωση που δεν συμμετάσχει τελικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο τρίτο, βρήκε απροετοίμαστους τους πάντες: Αθήνα, Βρυξέλλες, ΔΝΤ, ακόμη και το ίδιο το Βερολίνο.

ΒΟΛΕΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ Ε.Ε.

 

Η Άγκυρα είναι αντίθετη στην ιδέα η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίσει εγγυητικό ρόλο στην επανένωση της Κύπρου, καθώς το μπλοκ εμφανίζεται αδύναμο να φροντίσει για την ασφάλεια στο νησί και την τήρηση της συμφωνίας επανένωσης, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα ήταν η απάντηση του επικεφαλής του Eurogroup για το αν ανησυχεί για την Ελλάδα.

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

 

«Κι όμως κινείται»: Με αυτόν τον γλαφυρό τίτλο το γερμανικό περιοδικό Spiegel εστιάζει στις κρατούσες αντιλήψεις για την ΕΕ, επιχειρώντας να εντοπίσει τις αιτίες που γεννούν τον αρνητισμό των πολιτών απέναντι στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΤΟΡΠΙΛΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ 24% ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

 

Τραπεζική τορπίλη στη μεταβίβαση του 24% του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ σε Κινέζους, βάζουν με επιστολή τους οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Την απευθύνουν στον υπουργό Οικονομικών και στη διοίκηση της ΔΕΗ και εγείρουν θέμα υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία είναι αντισυνταγματική.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ!

 


Τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προσπάθεια πλήγματος του προφίλ της Ρωσίας, μετά το μπαράζ θανάτων Ρώσων αξιωματούχων. Ρώσοι αξιωματούχοι, ανεπισήμως πάντα, αφήνουν να εννοηθεί πως πίσω από αυτή την προσπάθεια βρίσκονται οι ΗΠΑ, μέσω της Σ. Αραβίας (πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς) και οι Βρετανοί.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΘΡΑΚΗΣ Η ΑΙΓΑΙΟΥ

 

1.Η δημιουργία του Τουρκικού κράτους με  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.Η συγκρότηση του τουρκικού κράτους το οποίο έγινε «με την εκδίωξη του Ελληνικού, του Αρμενικού, του Ασσυριακού, του Κουρδικού λαού και συνδέεται με το ζήτημα των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας», όπως επισημαίνει  ο  Τανέρ Ακσάμ, επέβαλλε τον κοσμικό –κεμαλικό  χαρακτήρα του καθεστώτος εξαφανίζοντας επιφανειακά το ισλαμικό παρελθόν. 

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

ΑΓΙΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΤΟΥ ΘΗΒΑΙΟΥ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΥΒΙΤΗ

 

ΟΣΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ«Ο όσιος Παύλος ζούσε στα χρόνια των διωκτών του χριστιανισμού Δεκίου και Ουαλεριανού και καταγόταν από την Αίγυπτο της Κάτω Θηβαΐδος. Επειδή κατάλαβε ότι ο γαμπρός από την αδελφή του επρόκειτο να τον προδώσει, προκειμένου να κατάσχει το μερίδιο της περιουσίας του, απομακρύνθηκε και έφυγε στα όρη.