15 Ιανουαρίου, 2017

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ!

 


Τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για προσπάθεια πλήγματος του προφίλ της Ρωσίας, μετά το μπαράζ θανάτων Ρώσων αξιωματούχων. Ρώσοι αξιωματούχοι, ανεπισήμως πάντα, αφήνουν να εννοηθεί πως πίσω από αυτή την προσπάθεια βρίσκονται οι ΗΠΑ, μέσω της Σ. Αραβίας (πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς) και οι Βρετανοί.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι ομαδικά πια επιμένουν πως ουδέποτε υπήρξε δολοφονική απόπειρα κατά του Ρώσου Πρέσβη στην Υεμένη. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς δήλωσαν πως η διασπορά ψευδών ειδήσεων (fake news) ξεκίνησε από αραβικούς λογαριασμούς και μεταδόθηκε μετά από τα βρετανικά ΜΜΕ.

Όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι της Ρωσίας επιμένουν πως ο Πρέσβης είναι ζωντανός και πως ουδέποτε υπήρξε επίθεση. Τόνισαν δε με νόημα πως κάποιοι επιθυμούν να πλήξουν την ειρηνευτική διαδικασία στην Υεμένη, που κινείται με πρωτοβουλία της Ρωσίας.

Ρώσος αξιωματούχος μίλησε στο Zvezda, παρρωσικό τηλεοπτικό σταθμό που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, πως δεν υπήρξε καν δολοφονική απόπειρα. Τα ΜΜΕ της Υεμένης επιμένουν ακόμα.

Οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι συγκεγχυμένες από την Υεμένη, καθώς οι Ρώσοι (μέσω του NBC) διαψεύδουν πως είναι νεκρός ο Πρέσβης, ενώ οι πληροφορίες από την Υεμένη επιμένουν. Μάλιστα περιγράφουν τη δολοφονία ως εξής.

Οι τρομοκράτες ταξίδευαν με πολιτικό αυτοκίνητο και περίμεναν να βγει από το κτίριο της πρεσβείας. Όταν έγινε αυτό άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν και την συνοδεία του. 

Νεκρός έπεσε ο Ρώσος Πρέσβης Vladimir Didoshikn, στην Υεμένη, κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης κατά της πρεσβείας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρέσβης πυροβολήθηκε και πέθανε στην Sanaa.

Οι πληροφορίες μεταδίδονται από τη Daily Star που επικαλείται Σαουδαραβικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με αυτά (και ειδικά με το πρακτορείο Barq) o πρέσβης δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια εισβολής. Ωστόσο οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεγχυμένες και επισήμως ανεπιβεβαίωτες.

Σύμφωνα με τη Βρετανική EXPRESS ο κος Dedushkin ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 16 Αυγούστου 2013 και θεωρείτο πρόσωπο-κλειδί στην επίλυση της κρίσης της Υεμένης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: