15 Ιανουαρίου, 2017

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΟΙ ΗΠΑ

 

Όπως βλέπετε και από τη φωτογραφία οι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες και ο εξοπλισμός τους έφτασαν στην Πολωνία. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ΝΑΤΟικού στρατού από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζουν οι σχέσεις ΝΑΤΟ και Ρωσίας, λίγες ημέρες πριν παραδώσει την εξουσία ο Μπάρακ Ομπάμα, στον Ντόναλντ Τραμπ. Το ΝΑΤΟ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να εισβάλει στην Α. Ουκρανία με σκοπό να πιέσει τη Ρωσία ‘όσο δεν πάει’. Μετά το φιάσκο της Συρίας το ΝΑΤΟ επιζητά πάση θυσία μία ‘νίκη’ κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μάλιστα σε ιστοσελίδα μη κυβερνητικής δεξαμενής σκέψης των ΗΠΑ που ασχολείται  με τον τομέα των διεθνών σχέσεων καθώς και την παροχή υπηρεσιών στο  ΝΑΤΟ, δημοσιεύθηκε άρθρο το οποίο απειλεί ξεκάθαρα τα ρωσικά  στρατεύματα τα οποία θα επιδιώξουν να σώσουν τους ομοεθνείς τους στην ανατολική Ουκρανία από τους… κακούς Ρώσους.

Το άρθρο θεωρεί ως αξίωμα ότι η Ρωσία θα είναι αρκετά ικανή να αποστείλει δυνάμεις για την κατάληψη της Ουκρανίας, αλλά τονίζεται ότι οι απώλειες θα είναι τεράστιες, «όχι μόνο για τους Ουκρανούς, οι οποίοι θα πεθαίνουν κατά  εκατοντάδες χιλιάδες, αλλά και για τους Ρώσους οι οποίοι επίσης θα πεθαίνουν  κατά εκατοντάδες χιλιάδες».

Το άρθρο υποστηρίζει πως το ΝΑΤΟ για την «κατοχή των επτά νοτιο-ανατολικών περιοχών  θα απαιτήσει 117 000  στρατιώτες (26.000  για τις περιφέρειες Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ  και 91.000 για τις  άλλες) και 133 000 για όλες τις υπόλοιπες περιοχές).

Αν η Ρωσία αποφασίσει να κατακτήσει το σύνολο της Ουκρανίας, θα απαιτηθούν 548 000  στρατιώτες  ή ένα σύνολο 667 000 στρατιωτών. Μόνο η περιοχή του Κιέβου θα απαιτήσει 90 χιλιάδες στρατιώτες κατοχής», σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές των ΗΠΑ.

Τέλος αξίζει να τονιστεί η δήλωση του Αλέξανδρου Νώε αναπληρωτή προέδρου  της  Bundestag και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Γερμανίας : «Η Ευρώπη με την μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων ωθείται άσκοπα σε ένα νέο επίπεδο έντασης  με τη Ρωσία». Για να το λέει κάτι θα ξέρει...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: