15 Δεκεμβρίου, 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΕΡΕΥΝΑ;

 

Δύο αξιωματούχοι του FBI, οι οποίοι αργότερα ανατέθηκαν στην έρευνα του ειδικού συμβούλου για την προεδρική εκστρατεία του Donald Trump.

Τον είχαν χαρακτηρίσει «ηλίθιος» και «κακός άνθρωπος», σε μια σειρά μηνυμάτων που αντάλλαξαν πέρσι και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.  Ένας, μάλιστα,  δήλωσε ότι η προοπτική μιας νίκης του Trump ήταν «τρομακτική».

Ο Peter Strzok, ένας παλαίμαχος πράκτορας του FBI, απομακρύνθηκε από την ομάδα του ειδικού συμβούλου Robert Mueller μετά την ανακάλυψη μηνυμάτων που αντάλλαξε με την Lisa Page, δικηγόρο του FBI.

Οι Ρεπουμπλικανοί έβγαλαν στη δημοσιότητα  τα μηνύματα των δύο αξιωματούχων  που εργάστηκαν για τον Mueller, για να υποδείξουν ότι η ομάδα είναι προκατειλημμένη κατά του  Trump και ότι τα συμπεράσματά τους δεν είναι αξιόπιστα.

Στις 4 Μαρτίου 2016, η Page αναφέρθηκε στον Trump ως «οδυνηρό άνθρωπο» και ο Strzok απαντά: «Μπορεί όμως να κερδίσει». Αφού ο Strzok τη ρωτά αν πιστεύει ότι ο Trump θα είναι χειρότερος πρόεδρος από ό, τι ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Κρουζ, η Page λέει: «Ναι, έτσι νομίζω».

Οι δύο τους  χρησιμοποιούν λέξεις όπως «ηλίθιος» και «απαίσιος»  για να χαρακτηρίσουν τον Trump, ενώ ο Strzok λέει: «Η Αμερική θα πάρει αυτό που της αξίζει αν τον ψηφίσει».

Σε μια άλλη ανταλλαγή, στις 18 Οκτωβρίου 2016, ο  Strzok γράφει στην κ. Page: «ο Trump δεν είναι σε θέση να δώσει μια σωστή απάντηση. Τι έχει συμβεί στη χώρα μας;».

Εβδομάδες αργότερα, την ημέρα των εκλογών, καθώς φαινόταν σίγουρό ότι ο Trump θα μπορούσε να νικήσει, λέει: «OMG, αυτό είναι τρομακτικό: Μια νίκη του Trump είναι πιθανή». Η κ. Page απαντά: «Ναι, αυτό δεν είναι καλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: