23 Νοεμβρίου, 2017

«ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ» ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Τον εναέριο χώρο της άνοιξε η Τουρκία για τη Ρωσία, δίνοντας έτσι ένα γερό χαστούκι στο ΝΑΤΟ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένα ρωσικό μεταγωγικό  Ilyushin Il-76 πέταξε μέσω Τουρκίας προορισμό τη Λαττάκεια, ενώ, ακολούθησε  και ένα αεροσκάφος της RUAF Il-62 86495 που πέταξε πάνω από τη χώρα με προορισμό την Αίγυπτο.

Όπως φαίνεται, ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα τις σχέσεις με τη Συμμαχία, αφού, είχε επιτρέψει και στο Tu-154 του Ασαντ να περάσει από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Οι ισλαμικές χώρες βιώνουν δύσκολες στιγμές, δήλωσε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της 23ης συνάντηση της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας (ΟΜΙΧ) στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Νοεμβρίου.

«Το Ισλαμικό Κράτος και οι τρομοκρατικές ομάδες της Αλ Κάιντα έχουν μετατρέψει ορισμένες ισλαμικές χώρες σε ερείπια», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Δύση χρησιμοποιεί την αδυναμία του ισλαμικού κόσμου, αποκλειστικά για δικούς της σκοπούς.

«Ο στόχος της Δύσης είναι να παραλύσει τις μουσουλμανικές χώρες», ανέφερε.Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι η κρίση και η ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία αποκάλυψαν το αληθινό πρόσωπο της Δύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: