22 Νοεμβρίου, 2017

50η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΤΟΥ Β΄

 

Αυτές τις ημέρες συμπληρώνονται 50 έτη διακονίας στον αμπελώνα του Κυρίου, όπου το 1967 με την ευλογία του μακαριστού Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου, ο Ιωάννης δια των χειρών του γίνεται Διάκονος Ιερώνυμος.

Μια διαδρομή 50 χρόνων γεμάτη αναμνήσεις και ιστορίες, μα κυρίως γεμάτη από τη χάρη του Θεού και την εκπλήρωση του σχεδίου Του, στο πρόσωπο του σημερινού Προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Διάκονος εχειροτονήθη την 3ην Δεκεμβρίου 1967, Πρεσβύτερος λαβών και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου την 10ην Δεκεμβρίου 1967 από των χειρών του, όπου διορίσθη και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και Ηγούμενος των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σαγματά και Οσίου Λουκά στο Στείρι Βοιωτίας. 

Οπλισμένος με ακράδαντη πίστη στο Θεό και την υπακοή στο Γέροντά του μέχρι της κοιμήσεώς του, η ανιδιοτελή αγάπη Του στην Εκκλησία, έκαναν την ελπίδα Του αποτελεσματική, ώστε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να μπορεί να καυχάται για την επιλογή ενός ακόμα μετά τον Αθηνών κυρό Σεραφείμ – σοφόν οικοστρόφον της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Ο αγώνας του μεγάλος για την ενίσχυση των Ενοριών, την εξεύρεση ικανών και αξίων στελεχών, την θωράκιση των Κληροδοτημάτων της Μητροπόλεως, για την ανέγερση Πνευματικών Κέντρων σχεδόν σε όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεως, 

Για  τα συσσίτια στη Θήβα και την Λιβαδειά, την συντήρηση και τις επισκευές των Ιερών Μονών καθώς και για την ίδρυση Γηροκομείων και άλλων Ιδρυμάτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος όλα αυτά τα χρόνια της Ιερωσύνης και Αρχιερωσύνης του ποτέ δεν ενήργησε ως πολιτικός, ούτε ως επιχειρηματίας αλλά ως Ιερεύς της Εκκλησίας, έτσι απλά πάντα πορεύεται, διεκδικώντας δυναμικά, αλλά διαχειριζόμενος με διάκριση τα επιτεύγματα και τις προοπτικές.

Η Διακονία του, όλα αυτά τα χρόνια τον ανέδειξε ως άνθρωπο αγάπης και καταλαγής, απλό ευγενή και προσηνή και απέδειξε ότι επάξια διαχειρίζεται αυτό που του δόθηκε.

Ο Μακαριώτατος αγωνιά καθημερινά για τον πονεμένο, τον αδικημένο και τον εμπερίστατο άνθρωπο. Διαλέγεται με τους κρατούντες για τα προβλήματα της κοινωνίας προνοεί και προτείνει.

Μεριμνά για την εξασφάλιση πόρων για την Εκκλησία ώστε να μπορεί  να συντηρεί αξιοπρεπώς τους πάσχοντες και να περιθάλπει τους ασθενείς των Ιδρυμάτων της Εκκλησίας και όπου αλλού χρειαστεί. 

Αυτός είναι ο  Ά ν θ ρ ω π ο ς Ιερώνυμος.

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως πεντηκονταετούς Ιερατικής Διακονίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου από καρδιάς ευχόμεθα στον Μακαριώτατο, μακροημέρευση, επ΄ αγαθώ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της καθ΄ όλης Αγιωτάτης Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Π.ΒΟΙΩΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: