22 Σεπτεμβρίου, 2017

ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΦΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να διατηρεί επαφές με το Ρωσικό στρατό στη Συρία για να αποτραπούν τυχόν συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια του αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο συνταγματάρχης Ryan Dillon τόνισε ότι εκπρόσωποι των Ρωσικών δυνάμεων στη Συρία και του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συναντήθηκαν αυτοπροσώπως "τις τελευταίες ημέρες" για να συντονίσουν και να ενισχύσουν τα μέτρα πρόληψης των συγκρούσεων και των δύο πλευρών στην περιοχή.

Ο συνταγματάρχης επιβεβαίωσε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις στη Συρία έχουν αρκετές τηλεφωνικές γραμμές αποφυγής των συγκρούσεων: αυτή που τους επιτρέπει να συζητήσουν τα μέτρα πρόληψης των συγκρούσεων στον αέρα, μία άλλη που ασχολείται με τις επιτόπιες επιχειρήσεις καθώς και μια άμεση μεταξύ του διοικητή CJTF-OIR και του διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία.

Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των δύο δυνάμεων στην περιοχή, ιδιαίτερα στην κοιλάδα του Ευφράτη στα ανατολικά του Deir ez-Zor, και όλες οι προσπάθειες αποκέντρωσης διεξάγονται μέσω των τηλεφωνικών γραμμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: