22 Σεπτεμβρίου, 2017

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

 

Η «κερκόπορτα» δεν άνοιξε καθώς μετά την φασαρία που δημιουργήθηκε η τροπολογία αποσύρθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξοργιστεί η λεγόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» η οποία κάνει λόγο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντι-δημοκρατικές πρακτικές.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει: 
«Επιθυμούμε να τονίσουμε την απογοήτευση που προκάλεσε η απόσυρση στην ελληνική βουλή της τροπολογίας που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Εκτιμούμε πως αυτή η υποχρέωση σε απόσυρση της τροπολογίας αυτής είναι μια απώλεια για τη δημοκρατία της χώρας μας.

Για μια ακόμη φορά είδαμε πως η αντίδραση μιας σειράς από κόμματα και ΜΜΕ  ενάντια στην τροπολογία που επέτρεπε την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και για άλλους συλλόγους, ζημίωσε την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ξύπνησαν για μια ακόμη φορά τα ανακλαστικά με αντι-μειονοτικές και ρατσιστικές δηλώσεις, ενώ με θλίψη παρατηρούμε πως και εντός της βουλής και στην κοινή γνώμη σχηματίστηκε ένα περιβάλλον ενάντια στη μειονότητα.Οι κύκλοι αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να δουν πως οι πολίτες της μειονότητας στην Δυτική Θράκη αποτελούν υπόδειγμα πίστης προς την χώρα, βλάπτουν την χώρα και την δημοκρατία.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ) που δικαιώθηκε πριν από 10 χρόνια στο ΕΔΑΔ, ακόμα περιμένει την εφαρμογή κίνηση της απόφασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: