03 Αυγούστου, 2017

ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΕΑ "ΣΦΑΛΙΑΡΑ" ΤΩΝ ΗΠΑ

 

Επαναβεβαιώνουν οι ΗΠΑ την απουσία αιτήματος προς την Τουρκία αναφορικά με την NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Σε απάντησή της η Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο προς τον πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ, επαναβεβαιώνει ότι «όλες οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ σε οποιαδήποτε ΑΟΖ, γίνονται με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα και υποχρεώσεις του παράκτιου κράτους στο οποίο ανήκει η ΑΟΖ, όπως επιτάσσει το Διεθνές Δίκαιο».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η πρέσβειρα σημείωσε ότι «οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξερευνά και να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς της πόρους στην ΑΟΖ της», ενώ για ακόμα μια φορά τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν υπέβαλαν αίτημα για καμία NAVTEX.

Επίσης το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας αποφάσισε σήμερα να αντικαταστήσει τους διοικητές του στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του στόλου της χώρας, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ρεπορτάζ της Daily Sabah.

Η συνάντηση του συμβουλίου με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό της χώρας, Μπινάλι Γιλντερίμ, διήρκεσε τέσσερις ώρες, κάτι που δείχνει το σημαντικό της αποφάσεως.

Τώρα η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από τον Τούρκο ηγέτη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν σταματάει με τίποτα τις εκκαθαρίσεις στον Τουρκικό στρατό, και δείχνει ότι ούτε και αυτοί που ο ίδιος έχει επιλέξει να στελεχώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ασφαλείς...


Δημοσίευση σχολίου