03 Αυγούστου, 2017

ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα βοηθήσουν το μη αναγνωρισμένο κράτος του Κοσσυφοπεδίου να γίνει πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πεντς στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Αδριατικής Χάρτας στην Ποντγκόριτσα.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για να άρουν τα εμπόδια για να γίνει το Κοσσυφοπέδιο πλήρες μέλος της Αδριατικής Χάρτας και ένα μελλοντικό μέλος του ΝΑΤΟ", μετέδωσαν τα ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου.

Όπως επεσήμανε ο Pence, η Ουάσιγκτον εξακολουθεί να υποστηρίζει διάλογο μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας για την εξομάλυνση και την εγκαθίδρυση σχέσεων καλής γειτονίας.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε την Πρίστινα για τις προσπάθειές της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Προηγουμένως, ο Pence επαίνεσε το Μαυροβούνιο για "αποφασιστικότητα" στις αποτυχημένες "προσπάθειες" της Ρωσίας να το εμποδίσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν πλήρως το Δυτικό κομμάτι των Βαλκανίων, και με το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο στο πλευρό τους θα έχουν πάνω χέρι. 

Ενώ η εκμετάλλευση και η προώθηση της Μεγάλης Αλβανίας θα μπορέσει πιθανώς να τους δώσει την τελική νίκη, κάτι που η Ελλάδα θα πρέπει να πολεμήσει με κάθε κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: