03 Ιουλίου, 2017

ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο RAY MCGOVERN

 

Σε αρκετές αποκαλύψεις προχώρησε ο Ray McGovern, πρώην αναλυτής της CIA σε άρθρο του για τη συνάντηση Πούτιν-Τραμπ στη σύνοδο κορυφής των G20.

Όταν ο Πρόεδρος Τραμπ θα μιλήσει με τον Πρόεδρο Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης σίγουρα θα τον ρωτήσει γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες περικυκλώνουν τη Ρωσία με αντιπυραυλική άμυνα (θυμίζουμε ότι τώρα οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν και στη Νότιο Κορέα).

Ο Αμερικανός τονίζει ότι για δεκαετίες, η Ρωσία διατηρούσε πυρηνικά όπλα ικανά να καταστρέψουν με βεβαιότητα τις ΗΠΑ, όμως η Μόσχα δεν είχε δείξει ποτέ ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει μια τέτοια αυτοκτονική επίθεση. Από αυτή την άποψη, ο Πούτιν ενδιαφέρεται πολύ για το σκοπό που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναπτύξουν το σύστημα πυραυλικής άμυνας.

Ως εκ τούτου, ο Πούτιν κατέστησε σαφές ότι η δήλωση των ΗΠΑ ότι η πυραυλική άμυνα είναι απαραίτητη για την προστασία από ενδεχόμενη επίθεση του Ιράν είναι «προσβλητικά υποκριτική», ειδικά υπό το πρίσμα της συμφωνίας του 2015 που έδενε τα χέρια της Τεχεράνης στην ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου.

Παρόλα αυτά, η στρατηγική ισορροπία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας γίνεται όλο και πιο ασταθής με την ανάπτυξη κάθε νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας. Με την πάροδο του χρόνου, η Ρωσία θα έχει λιγότερες ευκαιρίες να προβλέψει μια πυρηνική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, υποστηρίζει ο McGovern.

Δεν είναι μυστικό για κανέναν ότι η Μόσχα αισθάνεται ότι έχει εξαπατηθεί από το ΝΑΤΟ, το οποίο κινείται όλο και πιο ανατολικά. Ωστόσο, οι Ρώσοι προειδοποιούν ότι θα μπορούσαν να το ανεχθούν, αλλά μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο. Αυτή η στιγμή ήρθε στις 22 Φεβρουαρίου 2014, όταν πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία "πραξικόπημα", πιστεύει ο αναλυτής.

Την ημέρα πριν από την επανένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία, ο Πούτιν εξήγησε γιατί η αντίδραση της Ρωσίας στα γεγονότα στην Ουκρανία ήταν τόσο σκληρή. Ο Πούτιν δεν θα επέτρεπε με τίποτα την εγκατάσταση αντιπυραυλικών συστημάτων στην Κριμαία.

Πλέον τα όρια στενεύουν και ο Πούτιν θέλει να προλάβει κάποιο νέο «ατύχημα». Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: