13 Ιουλίου, 2017

ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ «ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» Ο ΝΕΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ FBI

 

Ο Κρίστοφερ Ρέι, τον οποίο πρότεινε ο Ντόναλντ Τραμπ για την θέση του διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ, διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα ενεργεί εξ ονόματος της «αμερόληπτης δικαιοσύνης», στις δηλώσεις που έκανε κατά την έναρξη της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του στη Γερουσία.

«Δεν θα αφήσω ποτέ το έργο του FBI να επηρεαστεί από κάτι άλλο παρά μόνο από τα γεγονότα, τον νόμο και την αναζήτηση της αμερόληπτης δικαιοσύνης. Τελεία και παύλα» υποσχέθηκε ο Ρέι, δύο μήνες μετά την απόλυση του προκατόχου του Τζέιμς Κόμεϊ από τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Δεσμεύομαι να είμαι ο επικεφαλής που αξίζει στο FBI και θα διευθύνει μια ανεξάρτητη υπηρεσία, πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Αμερικανούς» συμπλήρωσε ο πρώην εισαγγελέας, που είχε εργαστεί στην κυβέρνηση του Τζορτζ Ου. Μπους.

Εφόσον ο διορισμός του εγκριθεί από τη Γερουσία, ο Ρέι θα αναλάβει το δύσκολο έργο να καθησυχάσει τους 30.000 εργαζόμενους της υπηρεσίας κι επιπλέον την αμερικανική κοινή γνώμη, που φοβούνται ότι το σώμα αυτό χάνει την ανεξαρτησία του κι ελέγχεται από τον Λευκό Οίκο.

Η ακρόαση του Ρέι λαμβάνει χώρα την ώρα που οι υποψίες σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε η Μόσχα στις προεδρικές εκλογές του 2016 ολοένα και αυξάνονται ιδίως μετά τις αποκαλύψεις για τη συνάντηση πέρυσι μεταξύ του μεγαλύτερου γιου του Ντόναλντ Τραμπ και μιας δικηγόρου που του παρουσιάστηκε ως απεσταλμένη της Μόσχας.

Έως την αιφνιδιαστική απόλυσή του την 9η Μαΐου έπειτα από εντολή του προέδρου Τραμπ, ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ επόπτευε μια έρευνα για τις επαφές μεταξύ των μελών του επιτελείου της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και της ρωσικής κυβέρνησης. Ο Κρίστοφερ Ρέι διετέλεσε το διάστημα 2003-2005 επικεφαλής του ποινικού τμήματος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: