23 Ιουλίου, 2017

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

 

Στα άκρα οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας: Ποιος είπε «δεν θέλουμε τους Τούρκους μέσα στην ΕΕ».«Υποστηρίζω τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση.

Άλλα θεωρώ ότι πρέπει να ληφθούν ακόμα περισσότερα, ώστε να αποδειχθεί η πολιτική μας σοβαρότητα.

Θα πρέπει, λόγου χάρη, να διακοπεί η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Τουρκία η οποία σχετίζεται με την ενταξιακή διαδικασία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ πρόκειται για ποσόν 4,5 δισ. ευρώ έως το 2010).

Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νουν την έκδοση μιας (αυστηρότερης) ταξιδιωτικής οδηγίας αναλόγως περαιτέρω εξελίξεων», είπε ο κ. Ζέεχοφερ.

Και πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση για μένα είναι ξεκάθαρο ότι η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει οριστικά λήξει.

Αυτό το οποίο συμβαίνει εδώ και μήνες στην Τουρκία είναι απαράδεκτο και ανυπόφορο. Ήμουν πάντα υπέρ της σύνεσης προς το συμφέρον και των κρατουμένων εκεί, αλλά η κατάσταση έχει χειροτερέψει.

Γι αυτό και πρέπει να πούμε πλέον 'Stop'».Ανάλογες σκληρές θέσεις εξέφρασε σήμερα ο συντηρητικός Βαυαρός πολιτικός και σε προεκλογική του ομιλία στην πόλη Γκέρμερινγκ κοντά στο Μόναχο.

Όπου τάχθηκε επίσης υπέρ της διακοπής της ενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία και κατά της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Δημοσίευση σχολίου