29 Ιουλίου, 2017

Η ΜΟΣΧΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ

 

Η Μόσχα σήμερα ανακοίνωσε τα αντίποινα για τις νέες κυρώσεις εις βάρος της που επέβαλαν οι ΗΠΑ. Μείωση του αριθμών των αμερικανών διπλωματών στη Ρωσία και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων διπλωματών της Ουάσιγκτον.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχολίασε τις ρωσικές κυρώσεις γράφοντας στον λογαριασμό της στο facebοok:
«Η Ρωσία ουδέποτε αντιμετώπισε την επιδείνωση των διμερών σχέσεων. Μόλις απαντήσαμε, και έπειτα από ένα συγκεκριμένο σημείο. 

Αλλά ακόμα κα τώρα, περιμέναμε όσο το δυνατόν περισσότερο, με την ελπίδα για σύνεση». Πηγή από το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε στο rt ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες έλαβαν λιγότερο από μια μέρα για να διαφυλάξουν τα ακίνητα πριν από το νέο έτος και 72 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, όταν επιβλήθηκαν οι κυρώσεις του Μπάρακ Ομπάμα.

Η ρωσική πλευρά περίμενε επτά μήνες για να λάβει μέτρα, έχοντας πραγματοποιήσει αρκετούς γύρους διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν ζήτησε την απομάκρυνση των διπλωματών, αλλά τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων.«Είναι σκληρό; Ήδη το αίμα πάγωσε», σχολίασε καυστικά η Ζαχάροβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: