29 Ιουλίου, 2017

ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠ


Με νέο σημερινό «τιτίβισμα» ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά την αλλαγή στην διαδικασία ψηφοφορίας της Γερουσίας χαρακτηρίζοντας την σημερινή μορφή του συστήματος «κωλυσιεργία».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για ακόμη μία φορά αποφάσισε να ασκήσει κριτική αλλά και νέες πιέσεις προς την Γερουσία μετά το νέο «φιάσκο» με το Obamacare.

Σε σημερινό του tweet ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την διαδικασία που η Γερουσία ακολουθεί για την ψήφιση των νομοσχεδίων ως κωλυσιεργία και ζητά την άμεση αλλαγή του συστήματος προκειμένου να υπάρξει «η μεγάλη αλλαγή στη χώρα».

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντόναλντ Τραμπ εκφράζει τις ενστάσεις του για τον τρόπο λειτουργίας της Γερουσίας έχοντας και κατά το παρελθόν προτείνει το σύστημα να απαιτεί απλά την πλειοψηφία των 51 ψήφων σε όλους τους νόμους.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πάντως πως ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στην Αμερικανική Γερουσία Mitch McConnell έχει επίσης τοποθετηθεί για το ζήτημα τονίζοντας πως το σύστημα της Γερουσίας είναι άρτιο και σταθερό και δεν απαιτείται καμία αλλαγή.






Δεν υπάρχουν σχόλια: