28 Ιουλίου, 2017

AΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΕΒΑΛΕ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

 

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επέβαλε απαγόρευση διαδηλώσεων από την Παρασκευή για την αποφυγή ενδεχομένης «επιρροής» της διεξαγωγής των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη συντακτικής συνέλευσης. Οι ποινές που προβλέπονται για τους παραβάτες είναι κάθειρξη από πέντε έως δέκα χρόνια.

«Οι συναθροίσεις και οι δημόσιες διαδηλώσεις, οι πορείες και παρόμοιες εκδηλώσεις που ενδεχομένως διαταράξουν ή επηρεάσουν την ομαλή πορεία της εκλογικής διαδικασίας, απαγορεύονται», ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νέστορ Ρεβερόλ.

Παρόλα αυτά, η αντιπολίτευση κάλεσε σε νέες διαδηλώσεις σε όλη την χώρα ενάντια στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και στο σχέδιό του για τροποποίηση του Συντάγματος. «Το καθεστώς ανακοίνωσε την απαγόρευση διαδηλώσεων. 

Απαντάμε με την κατάληψη της Βενεζουέλας αύριο», ανέφερε μέσω Twitter η MUD, συνασπισμός της αντιπολίτευσης. Από την 1η Απριλίου, περισσότεροι από 106 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε ταραχές στις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή εκλογών και την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.


Δημοσίευση σχολίου