14 Ιουνίου, 2017

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ROBERT MUELLER ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Μέτα την κατάθεση του Τζέιμς Κόμει, υπήρχαν ελπίδες ότι οι ψεύτικες ειδήσεις περί συμπαιγνίας μεταξύ Ρωσίας και Τραμπ θα καταλαγιάσουν. Ωστόσο, ο ειδικός δικαστής Robert Mueller πιέζει για μια «ανεξάρτητη» έρευνα σε ζητήματα που δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως. 

Όπως αναφέρει ο διεθνής  Τύπος, ο  Mueller έχει προσλάβει άτομα που έχουν συμμετάσχει στις προεκλογικές εκστρατείες της Χίλαρι Κλίντον και του Μπαράκ Ομπάμα, κάτι που «ρίχνει λάδι στη φωτιά».

Ο πρώην «άτυπος σύμβουλος» του προέδρου Τραμπ, Newt Gingrich, πιστεύει ότι Κόμει επηρέασε την ανεξαρτησία του δικαστή Mueller, όταν κατέθεσε ότι διέρρευσε έγγραφα του FBI στους New York Times, με την πρόθεση να διοριστεί ειδικό συμβούλιο για να διερευνήσει τον Ντόναλντ και διάφορα μέλη της ομάδας εκστρατείας του.

«Οι Ρεπουμπλικανοί παραληρούν αν πιστεύουν ότι ο ειδικός σύμβουλος (Robert Mueller) θα είναι δίκαιος», έγραψε σε tweet του ο Gingrich και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε ποιους έχει προσλάβει». Την  προειδοποίηση του Gingrich ακολούθησε παρόμοια προειδοποιήσει του πρώην εκπρόσωπου στον Λευκό Οίκο σχετικά με ένα «κυνήγι μαγισσών».

«Κοιτάξτε τι είπε ο Κόμει. ΄Σκόπιμα έκανα τη διαρροή, μέσω μεσάζοντα, για να δημιουργηθεί το συμβούλιο’, ο οποίος τυχαίνει να είναι ένα καλός του φίλος. Και κοιτάξτε ποιους έχει προσλάβει ο Mueller. Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτοί οι άνθρωποι θα κυνηγήσουν τον Τραμπ. Θα είναι ένα κυνήγι μαγισσών».



Δεν υπάρχουν σχόλια: