24 Ιουνίου, 2017

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΝΟΟR 1» ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ

 

Τη Δευτέρα ο Καμμένος ανοίγει τα χαρτιά του με αποκαλύψεις… Στα ύψη το θερμόμετρο για την υπόθεση του «Νοοr 1» και των συνομιλιών του. 

Η επόμενη σκηνή της πολιτικοεπιχειρηματικής σύρραξης αναμένεται πάντως να γυριστεί τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος αναμένεται να δώσει απαντήσεις με αποκαλύψεις, στη Βουλή σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Άμυνας έχει επιλέξει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση της Δευτέρα θα είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτική, καθώς ο κ. Καμμένος ετοιμάζεται να εξαπολύσει «βόμβες» μέσα από την αίθουσα του Κοινοβουλίου σε πανελλαδική μετάδοση.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως από τη ΝΔ επιχειρούν σταδιακά να απομακρύνουν τη συζήτηση από την υπόθεση του ναρκοπλοίου και των συνομιλιών Καμμένου, τονίζοντας ότι: 

«υπάρχει συνολικά θέμα Καμμένου» και διευρύνοντας τις εγκλήσεις κατά του υπουργού και σε άλλα πεδία, ενώ μέχρι στιγμής η ΝΔ δεν έχει «σηκώσει» το γάντι στην πρόκληση του Μεγάρου Μαξίμου να καταθέσει πρόταση μομφής.

Την ίδια στιγμή κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας χθες το βράδυ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι είναι προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να αποσυρθεί από το πολιτικό σκηνικό, υπογραμμίζοντας: «Δύο ημέρες ρωτάμε. Ποιος είναι ο εντολέας της και τελικά ανέλαβε άλλος να απαντήσει εξ ονόματος της»…

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω δικών του πολιτικών αγκυλώσεων έχει εγκλωβιστεί στην υπεράσπιση επιχειρηματικών συμφερόντων που φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση του πλοίου με τους δύο τόνους ηρωΐνης.

Χθες πάντως, για μία ακόμη ημέρα η σύγκρουση με ανακοινώσεις και πολύ σκληρές εκφράσεις ήταν σφοδρή, με το Μέγαρο Μαξίμου να επιμένει στην αξίωσή του από τη ΝΔ να πει «ονόματα», σχολιάζοντας σκωπτικά την επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για τον Πάνο Καμμένο.

Και καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση «υλοποίηση της εντολής στοχοποίησης» του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνεται: «258 λέξεις ανακοίνωση και ούτε ένα όνομα. Άλλα λόγια να ξεχνιόμαστε. 

Όσο, όμως, η ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση της εντολής πολιτικής στοχοποίησης Καμμένου, μην τολμώντας να φανερώσει τον εντολέα της, τόσο εκτίθεται και απαξιώνεται στα μάτια της εμβρόντητης κοινής γνώμης. Να θυμούνται όμως στη ΝΔ ότι «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο»».

Σημειωτέον ότι νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση υπογράμμιζε πως «είναι πλέον σαφές σε όλους ότι η παρέα του Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσει τις καρέκλες της ανέχεται και επικροτεί τις μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου, το ήθος και το ύφος που συνοδεύει τη δημόσια παρουσία του».

Μάλιστα, η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έφτασε στο έσχατο σημείο αθλιότητας να αφήνει χυδαίους και αδιανόητους υπαινιγμούς για να δικαιολογήσει τις έκνομες συμπεριφορές της»».

«Όλοι οι πολίτες αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της χώρας να παραβιάζει συστηματικά τους στρατιωτικούς κανονισμούς και τους νόμους; 

Πώς είναι δυνατόν να προκαλεί με τη χυδαιότητα της συμπεριφοράς του και των μηνυμάτων του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; 

Πώς είναι δυνατόν να παρεμβαίνει εν ψυχρώ σε δικαστικές υποθέσεις συνομιλώντας με ισοβίτες στη φυλακή, κατάδικους για εμπόριο ναρκωτικών», διερωτάτο η Ν.Δ

Δημοσίευση σχολίου