13 Ιουνίου, 2017

ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Σε εκατοντάδες προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, στη διάρκεια διαδηλώσεων στη Ρωσία. Πεντακόσια άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη, εκατοντάδες συλλήψεις και στη Μόσχα. 

Σε περισσότερες από 200 συλλήψεις -σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters- προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Ρωσίας, στη διάρκεια διαδήλωσης στην κεντρική πλατεία Πούσκιν της Μόσχας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, 500 άτομα συνελήφθησαν στην Αγία Πετρούπολη. Περίπου 3.500 άτομα συμμετείχαν στην διαδήλωση, η οποία δεν είχε λάβει έγκριση από την κυβέρνηση.

Νωρίτερα την Δευτέρα συνελήφθη κοντά στο σπίτι του ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι. Στη Μόσχα, αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών. Νωρίτερα, η αστυνομία καλούσε τους διαδηλωτές από τα μεγάφωνα να διαλυθούν.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία προς το Κρεμλίνο, αλλά εμποδίστηκαν από οδοφράγματα της αστυνομίας που τοποθετήθηκαν στην οδό Τβερσκάγια, την κύρια εμπορική οδό της Μόσχας.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος διοργάνωσε τη διαδήλωση, συνελήφθη κοντά στην είσοδο του σπιτιού του, την ώρα που κατευθυνόταν προς το σημείο της συγκέντρωσης. Η διαδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του ηγέτη της αντιπολίτευσης να εμφανιστεί ως το αντίπαλον δέος του Πούτιν στις εκλογές του 2018.


Δημοσίευση σχολίου