11 Ιουνίου, 2017

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ

 

Στα Βαλκάνια γίνεται ένας αέναος πόλεμος Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών. Μετά την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ οι Ρώσοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στα Σκόπια, τα οποία προσπαθούν να εμποδίσουν από το να εισέλθουν, όπως και το Μαυροβούνιο, στο ΝΑΤΟ.

Η σημερινή κυβέρνηση, η οποία λόγω και της Αλβανικής υποστηρίξεως, έχει πολύ φιλοαμερικανικές απόψεις, προσπαθεί να ξανά ανοίξει το θέμα της ονομασίας ώστε η ΠΓΔΜ να μπορέσει επιτέλους να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να δεχθεί να συμβεί κάτι τέτοιο, και είναι διατεθειμένη να προκαλέσει ακόμη και εμφύλιο για να πετύχει τη μη είσοδο του κρατιδίου στη συμμαχία των Αμερικανών.

Η Μόσχα έχει καταγγείλει το «Κέντρο για τη διερεύνηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς» για αντι-ρωσικό μένος, με αποτέλεσμα η Αλβανία να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά των Σκοπίων (κοίτα ποιος μιλάει).

Φαίνεται λοιπόν ότι και οι Αλβανοί προσπαθούν να οδηγήσουν τα Σκόπια στα χέρια των Αμερικανικών, οι οποίοι θυμίζουμε ότι υποστηρίζουν τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Θα γίνει μεγάλη μάχη και επειδή οι Ρώσοι δεν φαίνονται πρόθυμοι να χάσουν αυτή τη μάχη, πολλοί δεν αποκλείουν και μια πιθανή πολεμική σύρραξη, είτε υπό τη μορφή εμφυλίου ή εξωτερικής παρεμβάσεως...


Δημοσίευση σχολίου