11 Ιουνίου, 2017

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

 

Η Ρωσία δείχνει συνεχώς πως μπορεί να πετύχει οτιδήποτε θέλει με τους γεωπολιτικούς της ελιγμούς, και τα Κατάρ δείχνει να είναι άλλη μια τέτοια περίπτωση.

Σε ανύποπτο χρόνο πριν την επιβολή του αποκλεισμού προς το Κατάρ, το CNN είχε μεταδώσει ότι Ρώσοι χάκερς έχουν προωθήσει σε Καταριανά μέσα ψεύτικες ειδήσεις με σκοπό να στοχοποιηθεί η χώρα και να ανεβεί η τιμή του πετρελαίου, κάτι που συμφέρει πάρα πολύ τη Μόσχα.

Ακόμη και με την Τουρκία, οι Ρώσοι δείχνουν να παίζουν εξαιρετικό γεωπολιτικό παιχνίδι. Αφού η Ελλάδα έχει επιλέξει να γυρίσει την πλάτη στη Ρωσία, ο Πούτιν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει την Τουρκία ώστε να πείσει τον Ερντογάν να γυρίσει την πλάτη στον Τραμπ και κλείσει τα Στενά (Στενό του Βοσπόρου και Στενό του Ορμούζ).

Στόχος της Ρωσίας δεν φαίνεται να είναι η πραγματική συνεργασία με την Άγκυρα, απλώς θέλει να τη στρέψει εναντίον της Ουάσιγκτον. Και μέχρι στιγμής πετυχαίνει αν κρίνουμε από τον πανικό που υπάρχει στο Λευκό Οίκο.

Από την άλλη, ένας άλλος στόχος των Ρώσων είναι και το κλείσιμο της διώρυγας του Σουέζ. Εφόσον οι Αιγύπτιοι κλείσουν τη διώρυγα στους Καταριανούς, η νέα αύξηση των τιμών με μεγάλο κερδισμένο τη Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ.

Με λίγα λόγια, η Ρωσία και στο μέτωπο του Κατάρ και στης Συρίας μέχρι στιγμής φαίνεται να είναι κερδισμένη. Το σενάριο για Ρώσους χάκερς μπορεί να φαίνεται αδύνατο, όμως αν ισχύει, θα πρόκειται για ένα εξαιρετικής ευφυίας σχέδιο των Ρώσων, που κερδίζουν έδαφος στην κρίση του Κόλπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: