15 Ιουνίου, 2017

ΚΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

 

Κατηγορίες κατά δεκάδων Τούρκων που συμμετείχαν, ως άνδρες ασφαλείας της προεδρικής φρουράς, στα αιματηρά επεισόδια έξω από την κατοικία του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον τον προηγούμενο μήνα κατά την παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να απαγγελθούν σήμερα.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη απαγγείλει μάλιστα κατηγορίες κατά δύο Αμερικανών και δύο Καναδών που συμμετείχαν στα επεισόδια.Αξιωματούχοι της αστυνομίας στην Ουάσιγκτον επιβεβαίωσαν ότι οι δύο Αμερικανοί είναι ο Σινάν Ναρίν, κάτοικος Βιρτζίνιας, και ο Εγιούπ Γιλντιρίμ, κάτοικος του Νιού Τζέρσεϊ, που κατηγορούνται για βίαιη επίθεση.

Η τουρκική πρεσβεία ημέρες μετά την επίθεση είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά του Ερντογάν ήταν αυτοί που προκάλεσαν τουρκοαμερικανούς πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να χαιρετίσουν τον πρόεδρο.

Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που σωματοφύλακες του Ερντογάν εκδήλωσαν βίαιη συμπεριφορά κατά την επίσκεψη στις ΗΠΑ. Το 2011 είχαν εμπλακεί σε επεισόδια στα Ηνωμένα Εθνη που είχαν σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας αξιωματούχος ασφαλείας να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Ενώ πέρσι η αστυνομία και σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου συγκρούστηκαν με διαδηλωτές έξω από το ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: