27 Ιουνίου, 2017

Ο ΤΡΑΜΠ ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ

 

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος έδωσε εντολή για την εκτόξευση πυραύλου στη συριακή αεροπορική βάση της Συρίας, ήξερε ότι οι αρχές της χώρας δεν χρησιμοποιούσαν χημικά όπλα στην επαρχία Idlib. ανέφερε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με τον Hersh, που όπως υποστηρίζει άντλησε τις πληροφορίες του από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και  στρατιωτικούς κύκλους, ο Τραμπ δεν έλαβε υπόψη τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων, αν και οι υπηρεσίες πληροφοριών τον προειδοποίησαν για την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων για τη χρήση χημικών όπλων.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ πιθανών πληροφοριοδοτών των αμερικανικών υπηρεσιών, η Μόσχα ενημέρωσε την Ουάσινγκτον εκ των προτέρων ότι στις 4 Απριλίου, η Συριακή Πολεμική Αεροπορία θα χτυπούσε τη πόλη Χαν Σέιχουν.

Σημειώνεται ότι ο στόχος της αεροπορικής απεργίας στη Χαν Σέιχουν ήταν ένα διώροφο κτίριο όπου οι ηγέτες διαφόρων τρομοκρατικών ομάδων διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, η επίθεση σκότωσε τέσσερις μαχητές ηγέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: