27 Ιουνίου, 2017

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (DUP)

 

«Κλείδωσε» η συμφωνία της Τερέζα Μέι με την επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού κόμματος (DUP), Αρλίν Φόστερ ύστερα από δύο εβδομάδες διαπραγματεύσεων προκειμένοι οι Συντηρητικοί να σχηματίσουν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Η συμφωνία συνεργασίας, που οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Ντάουνινγκ Στρητ, βγάζει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό από τη δύσκολη θέση έτσι ώστε να προχωρήσει την κυβερνητική της ατζέντα.

Δεκαοκτώ ημέρες μετά το ταπεινωτικό αποτέλεσμα του κόμματός στις εκλογές της 8ης Ιουνίου το κόμμα των Τόρις «έδωσε τα χέρια»με το κόμμα της Αρλίν Φόστερ. «Τα δύο κόμματα μοιράζονται πολλές αξίες», όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των δύο κομμάτων. 

Η κυρία Φόστερ σε δηλώσεις της είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν την τριπλή ασφάλεια για τις συντάξεις, να διατηρήσουν το επίδομα πετρελαίου για όλους τους συνταξιούχους, να διατηρηθούν στο 2% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Άμυνα και να δοθούν 1 δισ. στερλίνες στην Ιρλανδία μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Οι δέκα βουλευτές του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) θα στηρίζουν τη μειοψηφική κυβέρνηση των Τόρις σε σημαντικές ψηφοφορίες του κοινοβουλίου, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτούμενες πλειοψηφίες, χωρίς όμως να εισέλθουν επίσημα στην κυβέρνηση, δημιουργώντας έναν περισσότερο ισχυρό κυβερνητικό συνασπισμό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: