16 Ιουνίου, 2017

ΠΩΣ ΕΞΑΠΑΤΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ

 

Με ένα άρθρο-καταπέλτης, η γερμανική εφημερίδα Bild κατακεραυνώνει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τον τρόπο που χρησιμοποίησε το ελληνικό ζήτημα για να ξεγελάσει τον γερμανικό λαό.  Με τίτλο «Πώς εξαπατά ο Σόιμπλε στην ελληνική διάσωση», το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει να κρατήσει την ελληνική διάσωση έξω από τον προεκλογικό αγώνα και το γερμανικό κοινοβούλιο. O Σόιμπλε είχε υποσχεθεί στο κοινοβούλιο, ότι το ΔΝΤ θα μετείχε (και θα πλήρωνε επίσης).

Το Ταμείο αρνείται όμως εδώ και δύο χρόνια, γιατί επιθυμεί πρώτα να απαλλάξει τους Έλληνες από χρέη – κάτι που ο Σόιμπλε δεν θέλει. Από αυτό το δίλημμα ο Υπουργός Οικονομικών μπορεί να απαλλαχθεί μόνο με κάποιο τέχνασμα.

Στη σύνοδο του Eurogroup σήμερα στο Λουξεμβούργο θα πρέπει να επιβεβαιώσει την πολυαναμενόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό βέβαια είναι κάτι πολύ λιγότερο από μια επίσημη απόφαση για συμμετοχή, την οποία ο Σόιμπλε έχει υποσχεθεί στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στο Βερολίνο.

Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από την επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου πίσω από κλειστές πόρτες – χωρίς συζήτηση στην ολομέλεια με όλους τους βουλευτές παρόντες».


Δημοσίευση σχολίου