15 Ιουνίου, 2017

ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΣΤΗ ΖΑΛΤΣΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

 

Στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη Ζάλτσα Βοιωτίας και στο παρεκκλήσι που τιμάται στο όνομα του Οσίου Ιερωνύμου, γιόρτασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, την ονομαστική του εορτή.

Σήμερα το πρωΐ, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία παρουσία μητροπολιτών, συγγενών καθώς και των στενών συνεργατών του Μακαριωτάτου.

Οι μητροπολίτες ρώτησαν τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους κατοίκους του νησιού που δοκιμάζονται από το χτύπημα του Εγκέλαδου. 

Ήδη η «Αποστολή», η ΜΚΟ της Ι. Αρχιεπισκοπής έχει καταγράψει τις ανάγκες των κατοίκων και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την οικεία μητρόπολη θα παράσχει κάθε είδους βοήθεια.

Το παρών τους στα Ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου έδωσαν μεταξύ άλλων οι  μητροπολίτες Θηβών κ. Γεώργιος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος, 

Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ.Διονύσιος, Νέας Ιωνίας κ.Γαβριήλ, Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος. 

Καθώς οι επίσκοποι Σαλώνων Αντώνιος και Μεθώνης Κλήμης και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης..

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τηλεφώνησε   εχθές το βράδυ παραμονή της εορτής του Οσίου Ιερωνύμου προκειμένου να ευχηθεί στον Αρχιεπίσκοπο τα χρόνια πολλά.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: