07 Ιουνίου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (7/6/2017)

 

Ελλάδα: Με την ομιλία του προέδρου της Βουλής άρχισε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, το πολιτικό μνημόσυνο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.  

Στην ειδική συνεδρίαση, που έγινε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ήταν παρόντες η πολιτική ηγεσία του τόπου, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης. 

Το ρόλο της Επιστήμης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια του επιστήμονα που θα τον βοηθήσουν να πετύχει αυτό το στόχο καλούνται να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που εξετάζονται στο μάθημα της Γλώσσας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη της θέσης του. Προς συμβιβασμό και μάλιστα με τους όρους των δανειστών βαδίζει η κυβέρνηση για το χρέος, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η αβεβαιότητα και η αμηχανία για τις εξελίξεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αναγνωρίζουν πως δεν υπάρχουν περιθώρια ρήξης ή λεονταρισμών και να επιβεβαιώνουν ότι δεν διαφαίνεται νέα πρόταση στο τραπέζι εκτός από αυτή του Σόιμπλε που απορρίφθηκε στο Eurogroup του Μαΐου.

Στη θαλάσσια περιοχή Κοκκάλα του Λακωνικού Κόλπου, προσάραξε τις πρωινές ώρες το φορτηγό πλοίο «St.Gregory», με σημαία Μπαχάμες, και αποτέλεσμα να προκληθεί ελεγχόμενη εισροή υδάτων στα στεγανά του πλοίου.

Κόσμος:Μπαράζ επιθέσεων που μοιάζει να ήταν συντονισμένες σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Τεχεράνη. Στο στόχαστρο μπήκαν η Βουλή -όπου υπάρχουν επτά νεκροί- και το μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, όπου σημειώθηκε επίθεση αυτοκτονίας με έναν ακόμα νεκρό. 

Για μεμονωμένο περιστατικό κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Παναγίας των Παρισίων. Πάντως, φαίνεται να βρέθηκε βίντεο, όπου ο 40χρονος δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Οι βρετανικές εκλογές –οι πρόωρες κάλπες για την ακρίβεια με τις οποίες συμφώνησαν και τα δύο μεγάλα κόμματα- επρόκειτο να είναι για το ποιος και πώς θα διαχειριστεί καλύτερα το Brexit. Ήρθαν όμως τα τρομοκρατικά χτυπήματα να αλλάξουν την ατζέντα.

Ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και έμπορος όπλων Αντνάν Κασόγκι, που φημιζόταν για το φανταχτερό στιλ ζωής του, πέθανε στο Λονδίνο, σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο Κασόγκι ήταν γνωστός στην Ελλάδα και για τη φιλία που είχε αναπτύξει με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας είχε ο Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να του επισημάνει την ανάγκη ενότητας στον Περσικό Κόλπο, ώστε να λυθεί η κρίση με το Κατάρ και να χτυπηθεί η τρομοκρατία. Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκφράσει άλλη άποψη.

Οικονομία:Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:05 διαμορφώνεται στις 776,80 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,09%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 5,55 εκατ. ευρώ.

«Η συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ είναι σημαντική, όπως έγινε προ 70 ετών, όταν ο Τρούμαν διατύπωσε το δόγμα του» ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν στην ομιλία του στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο του Concordia, που συνέρχεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και δη στην Αθήνα.

Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι να θεωρείται η πλέον αξιόπιστη τράπεζα στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζομένους της, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου παρουσιάζοντας το στρατηγικό του σχέδιο του ομίλου έως το 2020 με την επωνυμία «Agenda 2020» στους δημοσιογράφους.

Το ελληνοαμερικανικό σχήμα J.Calamos-Exin Group έχει ανακηρυχθεί, σύμφωνα με την Καθημερινή, προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το διοικητικό συμβούλιο της μητρικής Εθνικής Τράπεζας.

Παγιωμένες εδώ και δύο χρόνια είναι οι ψαλιδισμένες έως και 78% επικουρικές συντάξεις, οι οποίες πλέον αποτελούν χαρτζιλίκι, σε σημείο να φτάνουν και τα 80 ευρώ. 

Καμία νέα επικουρική δεν έχει εκδοθεί από τον Ιανουάριο του 2015, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει, ως όφειλε, τον μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων μετά την κατάργηση του προηγούμενου τύπου που ισχύει από το 2013.

Αθλητισμός:Η αντίστροφη μέτρηση για τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, την Παρασκευή στη Ζένιτσα έχει ξεκινήσει.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίκαελ Σκίμπε, εμφανίστηκε αισιόδοξος, ενώ «απάντησε» στον Μπαζντάρεβιτς, ο οποίος σχολίασε πως οι Ελληνες διεθνείς προκαλούσαν στο πρώτο ματς των δύο ομάδων.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας (FA) αποφάσισε να τιμωρήσει με δια βίου αποκλεισμό από τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας, δύο ανεγκέφαλους χούλιγκαν, που χαιρετούσαν ναζιστικά και τραγουδούσαν ύμνους της Βέρμαχτ, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τη Γερμανία στο Ντόρτμουντ, τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι είναι ο κατάλληλος για την ισχυροποίηση της αμυντικής λειτουργίας κάθε ομάδας και Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι πρόκειται να δώσουν «μάχη» για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του. Απίστευτα και όμως… ελληνικά είναι τα ποδοσφαιρικά σενάρια που βλέπουμε να διαδραματίζονται μέρα με τη μέρα! 

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Ηρακλής έλαβε την ομόφωνη θετική απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για την υπόθεση οφειλής στον πρώην ποδοσφαιριστή του, Νίκο Πουρτουλίδη. 

Έτσι, οι «κυανόλευκοι» σε πρώτη φάση πανηγυρίζουν βλέποντας βάσιμα πλέον τις ελπίδες τους για ανατροπή της απόφασης της διοργανώτριας αρχής που τους είχε υποβιβάσει για εξωαγωνιστικούς λόγους. Ωστόσο, ο Ηρακλής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το σοβαρό πρόβλημα της μη αδειοδότησής του, καθώς ο φάκελός του κρίθηκε ελλιπής από την ΕΠΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: