14 Μαΐου, 2017

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΙΚ «ΒΛΕΠΕΙ» ΛΥΣΗ ΣΤΟ EUROGROUP

 

Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μια νέα ακόμη πιο σκληρή συμφωνία με τους δανειστές, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και για το χρέος, στο επόμενο Eurogroup, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου.

«Τώρα είμαι περισσότερο πεπεισμένος ότι τα μέλη της Ευρωζώνης θα βρουν μια λύση στη διαμάχη για τις μεταρρυθμίσεις και το χρέος, στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μιλώντας από το Μπάρι μετά τις συναντήσεις των G7.

Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όλων των λεπτομερειών προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμφωνία για την Ελλάδα στο επικείμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή (12/05/2017) το ζήτημα της Ελλάδας συζητήθηκε στο περιθώριο της Συνόδου των G7. Σε δηλώσεις της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επαναδιατύπωσε τη σταθερή απαίτηση του Ταμείου για σαφείς δεσμεύσεις. 

Που να αφορούν τη λήψη μέτρων εκ μέρους των ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας με στόχο την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο, επιτρέποντας έτσι στο ΔΝΤ να συμμετάσχει ενεργά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Οι νέες δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ενδεικτικές της διάστασης απόψεων που εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: