17 Μαΐου, 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

 

Ο Ισραηλινός υπουργός Κατασκευών και Οικισμού, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε πως είναι η ώρα να δολοφονηθεί ο πρόεδρος της Συρίας, Μπαράρ αλ Άσαντ, μετά τις ανεξιχνίαστες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι η Δαμασκός χρησιμοποιεί ένα «κρεματόριο» για να καλύψει τις μαζικές δολοφονίες.

«Μια πραγματικότητα στην οποία η Συρία εκτελεί ανθρώπους, σκοπίμως χρησιμοποιεί χημικά όπλα για να βλάψει κόσμο και τώρα, με την πιο πρόσφατη κίνηση εξτρεμισμού, καίει τα σώματα τους- δεν έχει παρατηρηθεί στον κόσμο εδώ 70 χρόνια», τόνισε δήλωσε ο ισραηλινός υπουργός και πρόσθεσε:

«Πέρασαν μια κόκκινη γραμμή και κατά την άποψή μου, ήρθε η ώρα να δολοφονήσουμε τον Άσαντ. Και όταν τελειώσουμε με την ουρά του φιδιού, θα φτάσουμε στο κεφάλι του φιδιού, το οποίο μπορεί να βρεθεί στην Τεχεράνη, και θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό».

Οι απειλές για τη ζωή του Σύρου προέδρου ήρθαν όταν αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίστηκε, χωρίς να παρουσιάσει κανένα σοβαρό στοιχείο, ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί «κρεματόριο» έξω από τη Δαμασκό για να καίει τα σώματα ανθρώπων που έχει σκοτώσει, ισχυρισμός που έχει ήδη απαντηθεί από την κυβέρνηση της Συρίας.

Η κυβέρνηση της Συρίας αρνήθηκε κατηγορηματικά σήμερα με δήλωσή της, τις καταγγελίες των ΗΠΑ ότι δήθεν το καθεστώς είχε κατασκευάσει ένα κρεματόριο σε μια από τις φυλακές της, στην οποία δολοφονούνταν και καίγονταν φυλακισμένοι του καθεστώτος.

Η δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσίευσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έβγαλε για άλλη μια φορά «μια νέα ιστορία απ’ το Χόλιγουντ, αποσπασμένη από την πραγματικότητα» ισχυριζόμενος ότι το κρεματόριο είχε χτιστεί στη στρατιωτική φυλακή Sednaya κοντά στη Δαμασκό.

Ο Στουαρτ Τζόουνς, βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι το κρεματόριο είχε χρησιμοποιηθεί για την καύση σωμάτων σε φυλακή όπου η κυβέρνηση του Assad ενέκρινε την παραμονή χιλιάδων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην περιοχή.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε τον Φεβρουάριο ότι κάθε εβδομάδα κρεμάζονταν κατά μέσο όρο 20 έως 50 άτομα στη στρατιωτική φυλακή Sednaya. Μεταξύ 5.000 και 13.000 ανθρώπων εκτελέστηκαν στο Sednaya τα τέσσερα χρόνια από τότε που μια λαϊκή εξέγερση κατέπεσε, ανέφερε.

Η κυβέρνηση αρνήθηκε επίσης αυτή την κατηγορία. Η Αμνηστία δήλωσε ότι οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2011 και 2015, αλλά κατά πάσα πιθανότητα εξακολουθούν να διεξάγονται και αναγνωρίζονται ως εγκλήματα πολέμου. Σε μια ενημέρωση τη Δευτέρα, ο Τζόουνς έδειξε εναέρια απεικόνιση αυτού που θεωρεί ότι χρησιμοποιήθηκε ως κρεματόριο στο χώρο της Sednaya.

Δεν υπάρχουν σχόλια: