25 Μαΐου, 2017

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, έφθασε στις Βρυξέλλες και σήμερα, θα πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις με άλλους ηγέτες του ΝΑΤΟ και τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Το προεδρικό αεροσκάφος, προερχόμενο από τη Ρώμη, προσγειώθηκε στις 17.15 (ώρα Ελλάδας) στη στρατιωτική βάση του Μέλσμπρουκ.

Αφού συναντήθηκε με τον Πάπα Φραντσίσκο στο Βατικανό, νωρίτερα την ημέρα, ο Τραμπ θα συναντηθεί με τον Βέλγο βασιλιά Φίλιππο και τον πρωθυπουργό Σαρλ Μισέλ στις Βρυξέλλες, αργότερα την Τετάρτη, στο τέταρτο σκέλος του πρώτου ταξιδιού του από το εξωτερικό από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφθεί την έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τους Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Αντόνιο Ταγιάνι και η αρμόδια για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι. 

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Βελγίου, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον υπουργό Άμυνας.

Στο περιθώριο της συνόδου ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συναντήσεις με την Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγκελα Μερκελ και τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: