25 Μαΐου, 2017

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ

 

Ο υπουργός Οικονομικών των Φιλιππίνων Κάρλος Ντομίνγκες δήλωσε ότι η απόφαση του προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε για την επιβολή στρατιωτικού νόμου στο νησί Μιντανάο, δεν θα επηρεάσει την τοπική οικονομία.Η δήλωση αυτή, ήρθε μετά τους φόβους που εξέφρασαν επενδυτές, για ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις.

“Σε καμία περίπτωση η οικονομία δεν απειλείται από την επιβολή του στρατιωτικού νόμου. Ο στρατός ελέγχει πλήρως τα κυβερνητικά κτίρια και τις κρίσιμες υποδομές στο νησί,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΠΟΙΚ των Φιλιππίνων.“Η επιβολή του στρατιωτικού νόμου θα διασφαλίσει ότι οι υποδομές αυτές προστατεύονται, ώστε να μην επηρεαστούν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες,” συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε κήρυξε στρατιωτικό νόμο στην νότια επαρχία Μιντανάο έπειτα από το ξέσπασμα ένοπλων συγκρούσεων στην νότια πόλη Μαράουι μεταξύ στρατιωτών και μαχητών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος.Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος του προέδρου, Ερνέστο Αμπέλα από την Μόσχα όπου βρίσκεται ο Ντουτέρτε πραγματοποιώντας επίσκεψη.

Μια συνάντηση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ακυρώθηκε, αλλά ο Φιλιππινέζος πρόεδρος θα παραμείνει στην Ρωσία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Αλάν Πίτερ Καγιετάνο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.


Δημοσίευση σχολίου