05 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (5/5/2017)

 

Ελλάδα:Οι κίνδυνοι που προκύπτουν από τις ενέργειες των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ για τους πολίτες ξένων κρατών τέθηκαν από τη Λευκωσία ενώπιον ξένων διπλωματών. Η Αγκυρα κλιμακώνει την ένταση στην περιοχή, προχωρώντας σε άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή.

«Πράσινο φως» για υιοθεσίες ακόμα και όταν ξεπερνιέται η ηλικιακή διαφορά το πολύ έως 50 ετών που επιτρέπεται να υπάρχει ανάμεσα στον θετό γονέα και στο θετό παιδί ανάβει η Δικαιοσύνη.

Το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή του εργοσήμου ως μέτρου ασφάλισης των εργατών αγροτικής γης εξετάζει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η διασύνδεση με τα στοιχεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που αφορούν στο ύψος των αγροτικών επιδοτήσεων που δίδονται ανά Περιφέρεια.

Η Μυρτώ μπορεί πλέον να επιστρέψει στο σπίτι της. Η κοπέλα φιλοξενείται τα τελευταία τρία χρόνια στο κέντρο αποκατάστασης Animus στη Λάρισα αφιλοκερδώς, μετά την επίθεση που είχε δεχθεί στην παραλία Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στη δυτική Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και οι «συμμορίες των χρηματοκιβωτίων», που έκαναν διαρρήξεις και ληστείες σε οικίες και εταιρείες.

Κόσμος: Λίγες εβδομάδες μετά το σάλο με τον επιβάτη της United Airlines που βγήκε σηκωτός από το αεροπλάνο (αλλά τελικά αποζημιώθηκε) νέο επεισόδιο έρχεται στην επιφάνεια, αυτή τη φορά σε πτήση της Delta. H αεροπορική εταιρεία στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη και πρόσφερε αποζημίωση.

Πέντε εβδομάδες προτού στηθεί η πρόωρη βουλευτική κάλπη και οι τοπικές εκλογές που έγιναν στη Βρετανία έδωσαν μια πρώτη εικόνα: οι Συντηρητικοί επικράτησαν κατά κράτος με κέρδη σε πολλές περιπτώσεις, ενώ οι Εργατικοί μέτρησαν νέες απώλειες. Καταποντίστηκε το UKIP.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατακεραύνωσε την «άγνοια» της Μαρίν Λεπέν επί των οικονομικών ζητημάτων, εκτιμώντας ότι λόγω αυτής της άγνοιας θα έπρεπε να αποκλειστεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο, ενώ κατήγγειλε τον «όχι μονάχα ασυνάρτητο αλλά και επικίνδυνο» χαρακτήρα του πολιτικού της προγράμματος.

O Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε τελικά να περάσει, έστω και οριακά, από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο για την υγειονομική περίθαλψη με το οποίο στοχεύει να καταργήσει το Obamacare.

Ηγετικό στέλεχος φοιτητικής παράταξης σκοτώθηκε στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια γενικής φοιτητικής συνέλευσης στο πανεπιστήμιό του, εν μέσω των κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και του σχεδίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Οικονομία:Ο εισπρακτικός μηχανισμός πατάει γκάζι και τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια που φεύγουν καθημερινά από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 5.000. «Τρέχουν» και οι φορολογικοί έλεγχοι, ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, αφού τα έσοδα που εισπράττονται δεν αγγίζουν το 10% αυτών που βεβαιώνονται.

Με δύο ταχύτητες κινούνται οι αμοιβές στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα ενώ η ανισότητα αυτή διευρύνθηκε την τελευταία διετία. Σήμερα κατά μέσον όρο οι μισθοί στο Δημόσιο ξεπερνούν κατά 15% τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Οι δανειστές της Ελλάδας προετοιμάζουν πιθανά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για την Αθήνα προς συζήτηση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ανέφερε την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. «Δεν προετοιμάζεται η ελάφρυνση του χρέους» επιμένει το Βερολίνο.

Κατά της εισαγωγής δύο παράλληλων νομισμάτων, προειδοποιώντας ότι θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στο νόμισμα, μίλησε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας. Το σχέδιο αυτό θέλει να υιοθετήσει -όπως άφησε να εννοηθεί- η ακροδεξιά υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν.

Την αναγκαιότητα «περαιτέρω σημαντικής ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους από τους πιστωτές του επίσημου τομέα μετά το πέρας του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής» επισημαίνει σε μελέτη του ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ομίλου Eurobank, δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση, εγείρονται «σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής θέσης της χώρας».

Αθλητισμός:Απίστευτο και όμως ελληνικό! Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (6/5, 20:30) στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ… αναβάλλεται! Αυτό αποφάσισε τα ξημερώματα της Παρασκευής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στα γραφεία της ΓΓΑ!

Και αυτό γιατί δύο 24ωρα πριν από τον μεγάλο αγώνα υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες αναφορικά με την ετοιμότητα και την ασφάλεια του σταδίου! Η διαβεβαίωση της ΕΠΟ για το πρόβλημα στην αρίθμηση των εισιτηρίων και η πίεση των δύο φιναλίστ για αλλαγή της απόφασης και διεξαγωγή του αγώνα! Πρόβλημα και με τις ημερομηνίες των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ;

Το γκολ του Μάρκους Ράσφορντ στο 67΄ στέλνει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό 24ης Μαϊου στο «Friends Arεna» της Στοκχόλμης. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 1-0 της Θέλτα στο «Μπαλαΐδος», στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Europa League και, πλέον είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό στη ρεβάνς της 11ης Μαΐου στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ εκδίκασε την έφεση που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός για μείωση της πρωτόδικης ποινής από την Πειθαρχική Επιτροπή, για όσα διαδραματίστηκαν στον πρώτο αγώνα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ και ως την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει ανακοινώσει την απόφασή της. 

Το προεδρείο διευκρίνισε ότι θα την εκδώσει το συντομότερο δυνατόν, καθώς δέχεται πιέσεις από τη Super League, που θέλει να επικυρώσει τη βαθμολογία για να ξεκινήσουν τα πλέι οφ.

Με τον Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο θα πορευθεί και τη νέα χρονιά ο Ατρόμητος. Ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «κυανόλευκων» στα μέσα της φετινής σεζόν, ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη ένα χρόνο, ενώ μαζί του θα συνεχίσουν και οι δύο συνεργάτες του, Ρουί Μότα και Γκιγιέρμο Γκόμες.

Γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης έριξαν ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ιβάν Σαββίδης. Δύο επιχειρηματίες-κολοσσοί στο χώρο τους και ταυτόχρονα οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διατρανώνουν την πίστη τους στο «καθαρό ποδόσφαιρο».

Με κοινή ανακοίνωσή τους καλούν τον κόσμο των δύο ομάδων να συμμετάσχει στη γιορτή του τελικού της 6ης Μαϊου, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στον τραγικό θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου, ακόμα ενός θύματος της ανεξέλεγκτης βίας και του παράλογου φανατισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια: