23 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (23/5/2017)

 

Ελλάδα:Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα συμβασιούχοι - παρατασιούχοι των δήμων, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σταδίου.

Άγνωστοι έριξαν αργά το βράδυ της Δευτέρας τρεις βόμβες μολότοφ στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας. Δεν υπήρξε τραυματισμός, αλλά ούτε έγινε προσαγωγή. Η Αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα, Τρίτη και αύριο, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Το βράδυ ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση για το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ. Παγκρήτια σύσκεψη πραγματοποιείται στις 8 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου με τη συμμετοχή αγροτών και από τους τέσσερις νομούς του νησιού. 

Οι αγρότες αντιδρούν για το ασφαλιστικό σύστημα που προωθείται, την επιβολή νέων σκληρών φόρων, το πρόγραμμα της δακοκτονίας που δεν υλοποιείται, αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο τους.

Μέχρι και σε συνεργεία καθαρισμού σε νοσοκομεία στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδοχικές κλοπές ιατρικών μηχανημάτων σε τέσσερα κρατικά νοσοκομεία. Μετά τον Άγιο Σάββα και το νοσοκομείο του Βόλου σειρά είχαν το Νοσοκομείο Λαμίας και το Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Κόσμος:Έκτακτο συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί το πρωί η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στη σκιά της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο του Μάντσεστερ. Περίπου 15 μέρες πριν τις εκλογές, τα πολιτικά κόμματα «παγώνουν» την εκστρατεία τους.

Λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο, καθώς εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο στο σταθμό λεωφορείων Victoria. Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί και γίνονται έρευνες.

Μακελειό λίγο μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ. Βομβιστής ενεργοποίησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 59.

Την ύπαρξη νεκρών, χωρίς να προσδιορίζεται ο αριθμός, έπειτα από πιθανή έκρηξη, στη διάρκεια συναυλίας στο Μάντσεστερ Αρένα, επιβεβαιώνουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα πηγή που επικαλείται το BBC, το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Oι διαπραγματεύσεις με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Ολλανδία δείχνουν να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο μετά το άκαρπο Σαββατοκύριακο περισυλλογής που δόθηκε στους νικητές των βουλευτικών εκλογών της 15ης Μαρτίου.

Οικονομία:Σχέδιο για τη χαλάρωση των capital controls παρουσιάζει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών και στη Τράπεζα της Ελλάδας, με στόχο να πάρει ανάσα η αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες οι προβλέψεις του βασίζονται σε τρεις προτάσεις που πάντως δεν προβλέπουν το άνοιγμα νέων λογαριασμών όπως τουλάχιστον εκτιμάτο κατ' αρχήν.

Η Γερμανία έχει αρχίσει να επεξεργάζεται σχέδιο, όπως όλα δείχνουν, για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όταν λήξει η θητεία του στα τέλη Οκτωβρίου 2019 και εξετάζει το ενδεχόμενο να υποστηρίξει για τη θέση αυτή τον σημερινό πρόεδρο της Μπούντεσμπανκ, Γενς Βάιντμαν.

Συντάξεις φτώχειας για όλους τους νέους συνταξιούχους φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2016. Οι νέες συντάξεις που αφορούν όσους έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την ψήφιση του νόμου θα είναι μειωμένες έως 30% σε σχέση με τις υφιστάμενες.

Τις αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος και το μεγάλο ψαλίδι στις συντάξεις αναλύει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα.Δεκαετίες μετά τις πρώτες προσπάθειες αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου και ακόμη και σήμερα παραμένει άγνωστο πόσα από τα περίπου 70.000 είναι καταπατημένα, αμφισβητούμενα και αγνώστου εκμεταλλεύσεως.

Το κουβάρι καλείται να ξεμπλέξει τους αμέσως επόμενους μήνες η επιτροπή που συγκροτείται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΠΔ), προκειμένου να επιλέξει ποια ακίνητα θα περάσουν στο Υπερταμείο.

«Το Eurogroup διεξήγαγε εις βάθος συζήτηση σχετικά με τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, αλλά δεν κατέληξε σε συνολική συμφωνία. Οι εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς εβδομάδες» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο ανακοινωθέν.

Αθλητισμός: Με δυο επί πλέον επιλογές θα ταξιδεύσει την Τρίτη για την Αθήνα ο ΠΑΟΚ για το παιχνίδι της Τετάρτης προς τον Πανιώνιο. Τη Δευτέρα έγινε μια προπόνηση στη Νέα Μεσημβρία, όπου οι βασικοί του  αγώνα στην Τούμπα ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης στο γυμναστήριο και την πισίνα. 

Ενώ οι υπόλοιποι βγήκαν στο γήπεδο. Οι Χοσέ Άνχελ Κρέσπο και Πέντρο Ενρίκε προπονήθηκαν κανονικά και τέθηκαν στην διάθεση του Βλάνταν Ίβιτς έχοντας εκτίσει τις ποινές τους. Ο υποβιβασμός της Σάντερλαντ από την Premier League έφερε σήμερα την παραίτηση του Ντέιβιντ Μόιες από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. 

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στα «σαλόνια» του κορυφαίου πρωταθλήματος οι «μαύρες γάτες» από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Championship, γεγονός θα φέρει σημαντικές εξελίξεις στην ομάδα.

Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης του συνδέσμου Μακεδονίας, ορίστηκε να διευθύνει το αθηναϊκό ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, που θα γίνει την Τετάρτη στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης», για την 4η αγωνιστική των πλέι-οφ της Super League.

Στη Νεα Σμύρνη εξάλλου, και την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον ΠΑΟΚ, θα «σφυρίξει» ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος από τα Τρίκαλα (ο οποίος ήταν 4ος διαιτητής στο χθεσινό ματς των δύο ομάδων στην Τούμπα).

Κατά μία αγωνιστική μειώθηκε η ποινή του Σεμπά, για την τρικλοποδιά που επιχείρησε να βάλει στον Αραούχο, κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Αρχικά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είχε τιμωρηθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ με τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 200 ευρώ, όμως στην Επιτροπή Εφέσεων η ποινή μειώθηκε σε δύο αγωνιστικές, καθώς εκτιμήθηκε πως δεν επρόκειτο για βιαιοπραγία, αλλά για απόπειρα βιαιοπραγίας.

Η Μπαρτσελόνα θα ανακοινώσει στις 29 Μαίου, τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον Λουίς Ενρίκε. Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ισπανικής ομάδας Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, μετά τον αγώνα κατά της Εϊμπάρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: