18 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (18/5/2017)

 

Ελλάδα:Το τελευταίο αντίο στον Αριστείδη Αλαφούζο θα πουν σήμερα, Πέμπτη, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες του. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Στον προθάλαμο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παραμένει, έως αυτήν την ώρα, αντιπροσωπεία ενστόλων, η οποία βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στο σημείο, προκειμένου να συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία αργά το βράδυ ολοκληρώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Χάος επικρατεί και πάλι στους δρόμους της Αθήνας λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Η στάση εργασίας των λεωφορείων από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας ανάγκασε αρκετούς Αθηναίους να πάρουν τα αυτοκίνητά τους με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μπαίνει η νομιμότητα των προσλήψεων συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων στους τομείς εστίασης-σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης σε κρατικές υπηρεσίες και η συμβατότητα του νόμου 4430/16 με το ενωσιακό δίκαιο.

Κόσμος:Ένα νέο σκάνδαλο διαφθοράς συγκλονίζει τη Βραζιλία, αυτή τη φορά με κεντρικό πρόσωπο τον πρόεδρο Τεμέρ, τον πολιτικό που έριξε (σε συνεργασία με το Κογκρέσο) την τέως πρόεδρο Ρουσέφ.

Ο πρώην διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μιούλερ διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στην πολύκροτη πλέον υπόθεση της ανάμειξης των Ρώσων στις αμερικανικές εκλογές του 2016, γεγονός που ο νυν πρόεδρος Τραμπ απορρίπτει κατηγορηματικά.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τετάρτη ότι θα αρχίσει να συνεργάζεται άμεσα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ για τις αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως είπε, «χρειάζεται μία νέα και φιλόδοξη πολιτική».

Η καγκελαρία δεν επιβεβαιώνει την ανακοίνωση του Μαξίμου ότι Α. Μέρκελ και Αλ. Τσίπρας συμφώνησαν πως η εξεύρεση λύσης στο Eurogroup της Δευτέρας είναι αναγκαία και εφικτή. Τη σύνθεση της πολυσυλλεκτικής κυβέρνησής του παρουσίασε με μία ημέρα καθυστέρηση ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

Θέσεις-κλειδιά αναλαμβάνουν ο ρεπουμπλικανός Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Οικονομίας, και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού που θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το νέο υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το πρωί της Πέμπτης.
Οικονομία:Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω πτωτικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 784,30 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,61%.

Προβλήματα στο Taxisnet μπλοκάρουν τη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων κυρίως για τους αγρότες, τα εισοδήματα των οποίων φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών-συνταξιούχων και δικαιούνται την έκπτωση φόρου που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών.

Έως 61% αυξάνονται οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το πολυνομοσχέδιο. Η βαριά φορολογία έχει προκαλέσει την αντίδραση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 7 το απόγευμα.

Τρεις συντάξεις «τρώει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί για την καταβολή της 13ης σύνταξης που είχε υποσχεθεί, οδηγώντας στη φτωχοποίηση 2,6 εκατ.συνταξιούχους. Η «επέλαση» της κυβέρνησης στις συντάξεις έχει θύματα ακόμη και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τις αναπηρικές συντάξεις καθώς και τις συντάξεις χηρείας.

Αθλητισμός: Περιγράφοντας με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης, ολοκλήρωσε τη συγγραφή του φύλλου αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από τα κοινά του Παναθηναϊκού εξετάζει ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα την ανακοίνωση που διάβασε ο αντιπρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος. Ο στενός συνεργάτης του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, καταδίκασε τη ρίψη αντικειμένου που χτύπησε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς.

Ωστόσο, στο «τριφύλλι» θεωρούν ότι ο Σέρβος τεχνικός πήγε… πολύ εύκολα στο νοσοκομείο. Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στη διοίκηση του Παναθηναϊκού «φωτογραφίζοντας» τον Αλαφούζο ως ηθικό αυτουργό για όσα έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Πρωταθλήτρια Γαλλίας... και με τη βούλα είναι από το βράδυ της Τετάρτης η Μονακό, η οποία νίκησε 2-0 την Σεντ Ετιέν στο «Λουί Ντε» σε εξ αναβολής αναμέτρηση της Ligue 1 και μία... στροφή πριν το φινάλε πανηγύρισε τον 8ο τίτλο στην Ιστορία της.

Ένα βαθμό, θέλει, πλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης στο φινάλε του πρωταθλήματος της La Liga με τη Μάλαγα (εκτός έδρας) για να «σφραγίσει» και μαθηματικά τον 33ο τίτλο στην Ιστορία της και πρώτο μετά το 2012.

Οι «μερένγκες» έκαναν «υγιεινό περίπατο» στο Βίγκο με την Θέλτα, σε εξ αναβολής αναμέτρηση, με 4-1 και πέρασαν στην κορυφή με τρεις βαθμούς διαφορά από τη Μπαρτσελόνα με τις δύο ομάδες να έχουν πλέον από 37 αναμετρήσεις η καθεμία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: