17 Μαΐου, 2017

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (17/5/2017)


Ελλάδα:Τον αποκλεισμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στις επιτροπές, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης χειροδίκησε σε βάρος του Νίκου Δένδια.

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα 4,9 δισ. ευρώ, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης -δανειστών. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Να επιστρέψει, με σεβασμό στο Κράτος Δικαίου και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, όπως είπε, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους ένστολους» τόνισε.

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χίου δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν στον καταυλισμό της Σούδας. Συνολικά, μεταφέρθηκαν 40 άτομα, από τα οποία δυο τελικά παρέμειναν για νοσηλεία.

Πανό στον Λυκαβηττό κρέμασαν οι ειδικοί φρουροί, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μισθολόγια. Οι ένστολοι, που συμμετέχουν στην γενική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Κόσμος:Δύσκολα τα πράγματα για τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών αναγνωρίζει ο ηγέτης ενός από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Βρετανίας, που παραδοσιακά στέκεται στο πλευρό του. Ο Λεν Μακλάσκι δηλώνει «αισιόδοξος άνθρωπος», αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση -τις πρόωρες εκλογές- δυσκολεύεται.

Ενοπλοι εισέβαλαν σε κτίριο όπου στεγάζεται η κρατική τηλεόραση του Αφγανιστάν στην πόλη Τζαλαλαμπάντ και ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που μετά τις τρεις διαδοχικές νίκες της CDU αντιμετωπίζουν την νυν καγκελάριο ήδη ως νικήτρια και των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου. Οι πιθανοί κίνδυνοι και ο παράγοντας προσφυγικό.

Mόνο καλά λόγια είχαν να πουν μπροστά στις κάμερες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ταγίπ Ερντογάν, στη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, αποφεύγοντας να αναφερθούν στα δύσκολα που χωρίζουν Ουάσινγκτον και Άγκυρα.

Aνελέητα βομβαρδίζει ο αμερικανικός Τύπος τον Τραμπ σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του Νοεμβρίου. Οι Times της Νέας Υόρκης δημοσιεύουν υπόμνημα του τέως διευθυντή του FBI, σύμφωνα με το οποίο ο Τραμπ τού είχε ζητήσει να σταματήσει την έρευνα εις βάρος του πρώην συνεργάτη του Μάικλ Φλιν.

Οικονομία:Τα πυρά και τις επικρίσεις κοινωνικών φορέων συγκέντρωσαν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για τα μέτρα το οποίο εισάγεται σήμερα, Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής. Περισσότεροι από 40 φορείς είχαν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις του επί του πολυνομοσχεδίου στη φάση της συζήτησής του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο της πρώτης της εξόδου στις αγορές ομολόγων τα τελευταία τρία χρόνια τον Ιούλιο, εάν συγκεκριμενοποιηθούν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και η ΕΚΤ συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, αλλά έχει γνώση του σχεδίου.

Τη βούληση να υπάρξει συνολική απόφαση για την Ελλάδα στο επικείμενο Εurogroup, η οποία θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους, εξέφρασαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και εκπρόσωποι των χωρών μελών.

Επιστολή για τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό και καθοριστικό βήμα μιας μεγάλης διαδρομής, δύσκολης γεμάτης εμπόδια αλλά που θα οδηγήσει στο τέλος του προγράμματος επιτροπείας και των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής».

Υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της Αξιολόγησης.

Αθλητισμός:Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-1 την Γουέστ Μπρομ εξ αναβολής αναμέτρηση για την 34η αγωνιστική και απέκτησε ισχυρό πλεονέκτημα για την απευθείας συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League της νέας περιόδου.

Δίωξη κατά της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τις καταγγελίες που έγιναν από πέντε ποδοσφαιριστές του Πλατανιά, που δήλωσαν ότι ξυλοκοπήθηκαν, άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, κρίνοντας πως υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να ανοίξει την υπόθεση. Η δίωξη έγινε μεταξύ άλλων και με βάση το άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα περί βίας.

Ο αθλητικός δικαστής της Super League κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 18 Μαΐου (15:30) τις γηπεδούχες ομάδες την 1η αγωνιστική των πλέι οφ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, που θα δώσουν εξηγήσεις για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αντίστοιχα.

Το τέλος της καριέρας του σε ηλικία 36 ετών ανακοίνωσε ο Μάρτιν Ντεμικέλις. Ο Αργεντινός αμυντικός θα κρεμάσει τα παπούτσια του την προσεχή Κυριακή μετά τον αγώνα της Μάλαγα με την Ρεάλ Μαδρίτης για την τελευταία ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: