22 Μαρτίου, 2017

ΤΟ ΝΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΡΟΜΠΟΝΑ ''ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ'' O ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤ΄ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

 

Στη σφράγιση του Ιερού Ναού αλλά και του ιδίου του κτήματος Προμπονά προχώρησε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία σε εκτέλεση αποφάσεων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των μελών της Επιτροπής του Κληροδοτήματος, αλλά και εναντίον κληρικού που φέρεται στην υπόθεση.

Ο ναός του Κτήματος Προμπονά σφραγίστηκε με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας και μετά από απόφαση που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για τις παράνομες και αντικανονικές ενέργειες που φέρονται να τελέστηκαν στο Ναό της περιοχής των Πατησίων, ο οποίος ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παράλληλα, κλιμάκιο του Δήμου Αθηναίων σφράγισε και το Κτήμα στο οποίο βρίσκεται ο Ναός. Ο ναός και ο χώρος θα παραμείνουν κλειστοί, μέχρι να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η εκκλησιαστική κανονικότητα και λάβει σχετική απόφαση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Να σημειωθεί πως την όλη κρίση, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, "πυροδότησε" το προ ετών αίτημα του Αρχιεπισκόπου προς το Υπουργείο Οικονομικών για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη διαχείριση του κληροδοτήματος.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος με μηνυτήρια αναφορά του από το 2014, είχε ενημερώσει σχετικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: