18 Μαρτίου, 2017

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΣΚΟΥΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Για υπερβολικές πιέσεις προς τη Γερμανία από τον Μπαράκ Ομπάμα μιλά στη Bild Γερμανός διπλωμάτης, ο οποίος προσθέτει ότι η πίεση προς το Βερολίνο για να διασωθεί η Ελλάδα ήταν ασφυκτική.

Ο Γερμανός διπλωμάτης μιλά στην εφημερίδα ενόψει της συνάντησης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σήμερα το απόγευμα, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που είχε ασκήσει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Στην κρίση του ευρώ οι άνθρωποι του Ομπάμα ασκούσαν ασφυκτική πίεση στο Βερολίνο να μην αφήσει την Ελλάδα να αποτύχει. Ζητούσε (από τη Γερμανία) να συμφωνεί σε όλο και περισσότερα πακέτα διάσωσης – υπό το φόβο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης» και προσθέτει:

«Ο Ομπάμα ήταν ένας πρόεδρος που ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στους φίλους της Αμερικής από ό, τι στους αντιπάλους της Αμερικής» αναφέρει χαρακτηριστικά Γερμανός διπλωμάτης στη Bild.«Και τώρα Tραμπ. Μια συνάντηση που είναι εξίσου σημαντική για την καγκελάριο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

«Στην Ευρώπη, μπορείτε πάντα να νομίζετε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εσωτερική πολιτική», λέει στη Bild πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, «αλλά το αντίθετο ισχύει. Στις ΗΠΑ ανησυχούμε για την αστάθεια στην Ευρώπη και την άνοδο των λαϊκιστών».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: