19 Μαρτίου, 2017

ΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΤΑΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΚΥΡΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

 

Το σκήνωμα του εκλιπόντος ιεράρχη έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Μητροπολιτικό Ναό, από σήμερα  Κυριακή το πρωί, ενώ μετά την εξόδιο ακολουθία  αύριο (Δευτέρα 1.00 μ.μ.). 

Στην Εξόδιο Ακολουθία  θα Προΐσταται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος,  και εν συνεχεία θα ταφεί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.


Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων ορίσθη από την Δ.Ι.Σ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος μέχρι την εκλογή νέου Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης  κυρός Σεραφείμ (κατά κόσμο Βύρων) γεννήθηκε στο Φανάρι του Νομού Καρδίτσας το 1932. Φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1955.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1965 και Πρεσβύτερος το 1966. Στις 31 Μαΐου 1970, εξελέγη Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο.

Στις 13 Ιουλίου 1974 κηρύχθηκε έκπτωτος του Μητροπολιτικού Θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, χωρίς να δικαστεί.

Αμέσως μετά την έκπτωσή του ανακηρύχθηκε σε Τιτουλάριο Μητροπολίτη με τον τίτλο της Πάλαι Ποτέ Διαλαμψάσης Επισκοπής Ωρεού.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1991, εξελέγη Μητροπολίτης της προσωποπαγούς Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, η οποία μονιμοποιήθηκε με απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Οκτωβρίου 2015.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: