20 Μαρτίου, 2017

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Μόνο για λεφτά μην πεις στους Γερμανούς, εκτός αν είναι να εισπράξουν! Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο twitter για το μεγάλο χρέος που έχουν οι Γερμανοί έναντι των ΗΠΑ για το…σεκιούριτι που τόσα χρόνια απολαμβάνουν τσάμπα, μέσω ΝΑΤΟ.

Λιποθυμίες στο Βερολίνο και η  γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,δήλωσε ότι “δεν υπάρχει λογαριασμός χρέους στο ΝΑΤΟ”! Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι  λάθος να συνδέεται ο στόχος της Συμμαχίας οι αμυντικές δαπάνες των χωρών-μελών να ανέρχονται στο 2% του ΑΕΠ τους έως το 2024, μόνο με το ΝΑΤΟ.

Για να δικαιολογήσει την άποψή της είπε ότι “αμυντικές δαπάνες πηγαίνουν επίσης σε ανθρωπιστικές αποστολές του ΟΗΕ, στις ευρωπαϊκές αποστολές και στη συμβολή μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας του ΙΚ”.

Και που ακριβώς είναι σε ρόλο πρωταγωνιστικό η Γερμανία,κατά τ΄ άλλα…ατμομηχανή της ΕΕ; Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε και στο …ανέκδοτο της “ευρωπαϊκής αμυντικής ένωσης”,υποστηρίζοντας ότι όλοι πρέπει να ΄χουμε “σύγχρονη ιδέα για την ασφάλεια” που θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο NATO αλλά και μια ευρωπαϊκή αμυντική ένωση και επένδυση στα Ηνωμένα Έθνη”. 

Πολύ ωραία λόγια και απόψεις. Μόνο που εμείς εδώ στην Ελλάδα έχοντας τόσα χρόνια να αντιμετωπίσουμε υπαρκτή απειλή, πληρώνουμε τεράστια ποσά για να έχουμε ασφάλεια.Τόσο το ΝΑΤΟ ,όσο και την ΕΕ δεν την έχουμε νιώσει ποτέ δίπλα μας.

Είναι κατανοητό η Γερμανία μετά από τόσα να αισθάνεται άβολα όταν της ζητούν το αυτονόητο: να πληρώσει. Θα πείτε εδώ αρνείται κατηγορηματικά να πληρώσει αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο, τη…συνδρομή στο ΝΑΤΟ θα δώσει; Με τον Τράμπ πρόεδρο ίσως και να γίνει.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: