20 Μαρτίου, 2017

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ, με στόχο να εκφράσει την απόλυτη βούληση της ε/κ πλευράς για συνέχιση του διαλόγου στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για να παραστεί σε επενδυτικό συνέδριο για την Κύπρο. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει επαφές με στελέχη εταιρειών, που δραστηριοποιούντα στον τομέα της Ενέργειας, καθώς και με ομογενειακούς και άλλους παράγοντες.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα παραστεί σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμή του η ηγεσία της κυπριακής ομογένειας στη Νέα Υόρκη.

Την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κηρύξει τη λήξη των εργασιών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών  Antonio Guterres, στην έδρα του ΟΗΕ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στο οίκημα της Αρχιεπισκοπής.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο επίσημο γεύμα, που διοργανώνεται, στο πλαίσιο του διεθνούς Φόρουμ «Επενδύστε στην Κύπρο». 

Το Φόρουμ διοργανώνει η εταιρεία Capital Link, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ένωση Εφοπλιστών, τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων και τα Εμπορικά Επιμελητήρια Κύπρου – ΗΠΑ.

Το Συνέδριο αποσκοπεί στην ενημέρωση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών και ενδιαφερόμενων επενδυτών για τις ευκαιρίες, που προσφέρει η Κύπρος για επενδύσεις και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών. 

Το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας με στελέχη της εταιρείας ExxonMobil. Την Πέμπτη 23 Μαρτίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον ΥΠΕΞ του Ηνωμένου Βασιλείου, Boris Johnson και με τον ΥΠΕΞ και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Σλοβακίας, Miroslav Lajčák, ο οποίος θα προεδρεύσει της 72ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Μετά τη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Ρώμη, όπου θα παραστεί στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ για την 60ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.

Επαφές στις Βρυξέλλες θα έχει αυτή την εβδομάδα ο   Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό. O Espen Barth Eide θα έχει την Πέμπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα έχει συναντήσεις και με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους, ώστε να διατηρηθεί το μομέντουμ της ευρωπαϊκής υποστήριξης στη διαδικασία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: