25 Μαρτίου, 2017

ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΠΟΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Ο Μάϊκλ Φλιν είχε διοριστεί Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ,αμέσως μετά από τις εκλογές. Η τοποθέτησή του είχε ανησυχήσει την Αθήνα,γιατί ο Φλιν ήταν φιλότουρκος και είχε μάλιστα συνεργαστεί με “λομπίστες” των Τούρκων.

Απομακρύνθηκε γρήγορα κι όπως φαίνεται ο βασικό λόγος ήταν το “παιχνίδι” που έπαιζε με την Τουρκία Ο Φλιν, είχε υποσχεθεί σε Τούρκους αξιωματούχους, με τους οποίους συναντήθηκε προεκλογικά, ότι θα παραδώσει στην Τουρκία τον Ιμάμη Γκιουλέν.

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα Wall Street Journal, δημοσιογράφοι της οποίας συνομίλησαν με στελέχη της εκστρατείας Τραμπ, που παραβρέθηκαν στην συνάντηση. Ένας εξ αυτών είναι ο πρώην διευθυντής της CIA Τζέιμς Γούλσι.  

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου Τραμπ είχε γράψει πληρωμένο άρθρο σε αμερικανική εφημερίδα, με το οποίο εκθείαζε τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας.

Αναλυτικότερα: O αποπεμφθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Μαικλ Φλιν, είχε υποσχεθεί σε Τούρκους αξιωματούχους, ότι θα παραδώσει στην Άγκυρα τον Φετουλάχ Γκιουλέν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Όπως τονίζει η αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται στελέχη της εκστρατείας Τραμπ, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια συνάντησης των δύο πλευρών πριν τις αμερικανικές εκλογές. Ένα εκ των στελεχών αυτών, σύμφωνα πάντα με την WSJ, είναι ο πρώην διευθυντής της CIA Τζέιμς Γούλσι.

Υπενθυμίζεται ότι Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατονομάσει τον Γκιουλέν ως τον «εγκέφαλο» του πραξικοπήματος του καλοκαιριού, ζητώντας μάλιστα από την Ουάσιγκτον την έκδοσή του.


 


Δημοσίευση σχολίου