18 Μαρτίου, 2017

ΤΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

 

Στις 5 και 6 Απριλίου υπογράφονται τα συμβόλαια με τις εταιρείες που κέρδισαν τον τρίτο γύρο αδειοδότησης για τα τεμάχια 6,8 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο των τριών συμβολαίων.

Σε δήλωση μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι το σώμα τον εξουσιοδότησε να υπογράψει τα συμβόλαια. Ερωτηθείς αν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τα συμβόλαια που είχαν ετοιμαστεί για τις προηγούμενες εταιρείες, ο Υπουργός είπε ότι είχε προηγηθεί η διαπραγμάτευση όπως είχαν ανακοινώσει, στις 7 Μαρτίου. 

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο Υπουργικό τα αποτελέσματα τόσο τα τεχνικά όσο τα οικονομικά, αλλά και τα νομικά, τα οποία προέκυψαν από αυτή τη διαπραγμάτευση».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση επιβεβαίωσε ότι ποσό 103,5 εκ. ευρώ θα εισρεύσει άμεσα στα ταμεία του κράτους με την υπογραφή των συμβολαίων. Πρόκειται, είπε, «για το μπόνους υπογραφής και είναι το ποσό που θα δοθεί από τις εταιρείες, χωρίς να αναφερόμαστε ξεχωριστά στο κάθε ποσό, κατά την υπογραφή των συμβολαίων».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: