18 Μαρτίου, 2017

ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Αεροπορική επιδρομή στη βόρειας Συρίας πραγματοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις, με στόχο να πλήξουν μαχητές της Αλ Κάιντα, που τα τελευταία χρόνια έχουν βρει καταφύγιο στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όμως σύμφωνα με παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία, τα πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ χτύπησαν ένα τέμενος στο ανταρτοκρατούμενο χωριό Αλ Ζινά, νοτιοδυτικά του Αταρίμπ κοντά στο Χαλέπι, σκοτώνοντας τουλάχιστον 42 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

Λίγες ώρες αργότερα η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση της Centcom παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στη βόρεια Συρία κατά στόχων της αλ Κάιντα, αλλά αρνήθηκε ότι στόχευσε σκοπίμως μουσουλμανικό τέμενος, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 42 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι.

Δεν στοχεύσαμε το τέμενος, αλλά ένα κτίριο όπου υπήρχε συγκέντρωση (μελών της αλ Κάιντα) και βρίσκεται σε απόσταση δεκαπέντε μέτρων από ένα τέμενος, το οποίο είναι ανέπαφο, δήλωσε ο συνταγματάρχης Τζον Τζ. Τόμας, εκπρόσωπος της Centcom, της στρατιωτικής διοίκησης των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Προηγουμένως, σε ανακοίνωσή της η Centcom είχε ανακοινώσει ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στις 16 Μαρτίου επιδρομή κατά συγκέντρωσης της αλ Κάιντα στην επαρχία Ιντλιμπ της Συρίας, σκοτώνοντας πλήθος τρομοκρατών».

Αργότερα χθες ο εκπρόσωπος της Centcom παραδέχθηκε ότι η ακριβής τοποθεσία του πλήγματος δεν είναι σαφής, αλλά ότι επρόκειτο για την ίδια επιδρομή που έπληξε το τέμενος στο χωριό Αλ Τζίνεχ.Δημοσίευση σχολίου